Filmovi&Serije Srbija

Ovako u originalu zvuči pesma „Cica maca govore“ koju peva Cakana u „Otvorenim vratima“

Ni dvadeset godina od premijernog emitovanja serija „Otvorena vrata“ ne gubi na aktuelnosti i na broju obožavalaca. Sasvim sigurno je Vesna Trivalić u glavnoj ulozi jedan od glavnih razloga za to. Uloga Katarina Anđelić alijas Cakane donela je mnogo upečatljivih replika i mnogo scena koje se danas rado šeruju na društvenim mrežama.

Jedna od zapaženijih epizoda je „Amnezija“ u kojoj Katarina prolazi kroz nekoliko likova od kojih je „Turbo Caki“ najupečatljivija. Tokom transfera u ženu kojoj je želja da postane folk diva, Vesna Trivalić veoma duhovito izvodi tada veoma popularne numere „Nikom nije lepše nego nama“ od Viki Miljković i „Šta će meni šminka“ od Vesme Zmijanac. Pored njih, ne sme se zaboraviti i urnebesno pevanje stihova „Cica maca govore, cica maca šapuću, cica maca tako me momci zovu kad me vide (eeeeej)“. Ova pesma tada (a ni sada) nije bila naročito popularna. Da li ste ikada čuli kako zvuči u originalu?

Pesmu je u originalu snimila Funtinjora Funta Luga. Ne zvuči poznato? U pitanju je pravo ime Izvorinke Milošević koja je pesmu „Cica maca“ izbacila januara 1983-e na istoimenom albumu. Interesantno, na svojoj prethodnoj ploči, Izvorinka je imala i pesmu „Cakana“.

 

 

About the author

Filip Ugrenović

Pola Dilan Dog, pola Gručo. Kada pišem, mislim da sam Marti Misterija.
Kada ne pišem, govorim glasno. Stav, osmeh i smeh.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.