Filmovi&Serije

Otvoren 28. Filmski festival klasične muzike u Beču

U srcu Beča, na trgu ispred Gradske kuće, počeo je 28. po redu Filmski festival klasične muzike.

Sve do 2. septembra 2018. ovo mesto biće „sastajalište za noćobdije” koje rado uživaju – kako u kulturi, tako i u kulinarskim specijalitetima. Svakodnevno, uz slobodan ulaz, muzički filmovi, od opere do popa, garantuju dobar provod u toku letnjih noći.

Muzički filmski festival je jedna od najvećih letnjih atrakcija u Beču. Svake godine festival poseti oko devet stotina hiljada ljudi, što ga svrstava u najveće kulturne festivale u Evropi. Tematski, ovaj festival se osvrće na jubileje velikih muzičara i umetnika. Ove godine bi kompozitor Leonard Bernštajn slavio 100. rođendan, bosa nova slavi 60-godišnjicu od nastanka, a obeležava se i 20 godina od smrti rok zvezde Falka. Program obuhvata kako opere, koncerte klasične muzike, tako i ples, pop i džez koncerte.

Kulinarske specijalitete spremaće 25 internacionalnih gastronoma, a zainteresovanim gostima biće na raspolaganju više od pet hiljada mesta za sedenje.

(©Stadt Wien Marketing/Adria Daily Magazine)

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.