Filmovi&Serije

Osam filmova u distribuciji „MegaCom Film-a” u trci za nagradu „Oskar”

Američka Akademija za filmsku umetnost i nauku objavila je listu ovogodišnjih nominovanih filmova za nagradu „Oskar”, a apsolutni favorit je film „Miljenica” – koji je poneo deset nominacija, među kojima su i nominacija za najbolji film i nominacija za najbolju režiju. Domaća publika imaće priliku da ga pogleda ovaj film na otvaranju 47. „FEST-a”.
Osam filmova srpske distributerske kuće „MegaCom Film” („MCF”), porekom iz Engleske, Japana, Libana, Nemačke, Poljske i drugih kinematografija širom sveta, nominovano je za prestižnu filmsku nagradu „Oskar” u više kategorija.
Publika u Srbiji još uvek ima priliku da pogleda film „Boemska rapsodija”, napravljen kao omaž muzičkoj ikoni Frediju Merkjuriju, koji je poneo pet nominacija za nagradu „Oskar”, među kojima i nominaciju za najbolji film. Ovo ostvarenje već je osvojilo nagradu „Zlatni globus”za najbolji film i za najboljeg glumca.
U ovu grupu uvrštena je i animirana avantura „Ostrvo pasa” reditelja Vesa Andersona, za čije likove su glasove pozajmili poznati glumci Bil Mari i Skarlet Džohanson.

Filmovi za koje je „MegaCom Film” („MCF”) obezbedio prava za prikazivanje u domaćim bioskopima su:

Ko je Vaš favorit?

(Fotografija: Nagrada „Oskar”; © AMPAS)

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.