Filmovi&Serije Srbija

Održavanje jubilarnog 45. „FEST-a”

U Beogradu se trenutno održava najveća srpska filmska smotra – jubilarni 45. po redu Međunarodni filmski festival „FEST”, pod sloganom „Gledaj”.

(Fotografija: 45. Međunarodni filmski festival „FEST”, 2017)

Ovogodišnji „FEST” je otvorila italijanska glumica Monika Beluči, a film koji je prvi prikazan je dugo očekivana Kusturičina drama „Na mlečnom putu”, u kojem jednu od glavnih uloga tumači upravo Belučijeva, zajedno sa našom glumicom Slobodom Mićalović Ćetković. Ovaj film je imao svetsku premijeru na 73. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji („MOSTRA”), a srpsku na jubilarnom desetom Međunarodnom filmskom i muzičkom festivalu „Kustendorf”, te je pobrao sve pozitivne kritike i odlično jeprihvaćen kod publike.

(Fotografija: Otvaranje 45. „FEST-a” – Sloboda Mićalović Ćetković, Emir Kusturica i Monika Beluči, 24. februar 2017)

Programsku celinu 45. „FEST-a”, koji će biti održan od 24. februara do 5. marta 2017, možete da pogledate ovde, dok ćete više informacija o aktuelnom žiriju i nagradama pronaći na ovim linkovima.

Cena ulaznica je od 250 do 500 dinara, zavisno od mesta i vremena prikazivanja filmova. Ulaznice možete da kupite na svim blagajnama dvorana gde se održavaju projekcije.

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.