Filmovi&Serije Srbija

Održana premijera crtanog filma „Sadko – Avantura pod morem”

Ovog vikenda u bioskopu Cineplexx 4D Delta City premijerno je prikazan fantastični pustolovni animirani film „Sadko – Avantura pod morem”.

Svečanoj projekciji pored gostiju iz javnog života prestonice prisustvovala sjajna ekipa mladih glumaca koja je učestvovala u sinhronizaciji i na velikom platnu oživela ove bajkovite likove. Nikola Šurbanović (Afterparti), jeste Sadko i o svom radu na ovom crtanom filmu kaže:

„Kada mi je Dušica ponudila ovu ulogu, bio sam izuzetno srećan jer sam ujedno i veliki ljubitelj ruske kulture. Danas sam još srećniji jer stojimo iza fantastične verzije ove velike priče koju je svojom režijom ispričala Dušica. Vodila nas je kroz ovaj crtani tako vešto i nadahnuto da smo od dobrog crtaća na ruskom jeziku, napravili sjajan crtani na srpskom jeziku. Bilo je veliko i zadovoljstvo i dragoceno iskustvo raditi sa njom na ovom crtanom filmu, i samo se nadam da će oduševljenje svih nas iz ekipe deliti i najmlađi gledaoci za koje smo ga radili”.

Pored Šurbanovića, glasove su dali: Anja Mit kao princeza sirena Nika, Dušica Novaković kao veštica Barakuda, Dragan Vujić Vujke kao Sadkov saputnik papagaj Spiridon, Dušan Kaličanin kao Jegulja, Žarko Stepanov kao Kandža, Srna Đenadić kao Nastja, Ljubiša Dinčić, Marko Marković, Jovan Jelisavčić, Nikola Nemeševića i Zdravko Savić.

Dušica Novaković kojoj sve češće poveravaju režije sinhronizacija crtanih filmova kaže da je uživala u ovom vrlo izazovnom projektu:

„Likovi su slojeviti i zahvaljujući sjajnim glumcima sa kojima sam sarađivala, uspeli smo da ostanemo verni ruskom duhu ove bajke, ali i da je maksimalno primaknemo našem duhu. Bilo je steta ne uraditi to ako pričamo o dva slovenska naroda, srodnog temperamenta. Poseban izazov bilo je snimiti i prepevati svih 6 pesama, što smo i uradili. Srećna sam i zadovoljna što songovi odlično zvuče, a i kako ne bi kada imamo toliko glumaca koji imaju vrsan pevački dar. Zadovoljstvo je bilo i raditi sa nekim kolegama koji se do sada nisu oprobali u ovom poslu. Tako da eto, dosta teškog rada i novina nosi ovaj crtani. Verujem da je aplauz najmlađih svima najbolja nagrada! Meni sigurno jeste”.

Sadko je momak iz drevnog grada Novgoroda, koji ne želi da radi u polju kao njegovi roditelji, već želi samo da svira i peva po ceo dan. Sadko nije ni svestan koje moći nosi njegov muzički talenat. Sam car će poželeti da ga čuje, ali Sadko mašta o drugim avanturama i umesto princeze Nastje bira da krene u potragu za srećom. Put će ga odvesti u čaroban svet na dnu okeana u kojem vlada podvodna veštica Barakuda, držeći Kralja mora uspavanog. Proročanstvo kaže da će vitez iz „gornjeg” sveta probuditi kralja, ostaje da vidimo da li je Sadko vitez kojeg su čekali. Lepa sirena Nika pokušaće da pomogne Sadku da porazi vešticu i spase začaranog kralja.

Počev od 25. aprila 2019, crtani film „Sadko” biće prikazivan u bioskopima širom naše zemlje i regiona.

(Fotografije: © FAME Solutions)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.