Filmovi&Serije Srbija

Održana međunarodna premijera filma “Ana Karenjina, Sećanja Vronskog”

Srbi najbolje razumeju Tolstojev roman”, istakao ruski reditelj

Premijeru nisu propustili, između ostalog, prvakinja Opere, sopran Sanja Kerkez, glumice Vjera Mujović i Vanja Milačić, glumac Dragan Vujić Vujke, Petar Ristovski sa majkom, Slobodan Stefanović,  predstavnici ruske ambasade, i srpskog diplomatskog kora.Sinoć je u punoj Sali Dvorane Kulturnog centra održana međunarodna premijera filma  “Ana Karenjina, Sećanja Vronskog”, čime je krenuo bioskopski život filma u preko 40 bioskopa u regionu. Oduševljenje filmom nisu krile ni brojne poznate zvanice koje su iskoristile priliku i da pozdrave slavnog reditelja Karena Šahnazarova, koji se i poklonio publici pred početak projekcije.

Na vrlo posećenoj konferenciji za novinare, održanoj ranije tokom dana, Šahnazarov je istakao da mu je veoma važna premijera u Beogradu, pre svega zbog njegove ljubavi prema Srbiji, u koju dolazi više od trideset godina. Srbija je prva zemlja koja pušta film u zvaničnu distrbuciju.

“Najviše sam zavoleo srpski narod neposredno pred početak stravičnih događaja 1999.godine prilikom jedne posete  Beogradu. Tada sam osetio neverovatnu čvrstinu i hrabrost srpskog naroga. Pred mojim očima se odvijala istorijska drama,” istakao je reditelj i dodao da smatra da Srbi najbolje razumeju Tolstojev roman.

Ruskog reditelja i ekipu Fame solutions juče je primio i Ministar kulture u Vladi Republike Srbije Vladan Vukosavljević kada je dogovorena  dalja saradnja dve kinematografije u cilju razvoja kulture.

Sajt: http://www.famesolutions.rs/movie/ana-karenjina-secanja-vronskog/

 

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.