Filmovi&Serije Srbija

Novi kineski akcioni film „Vazdušni udar” stiže u domaće bioskope

Prikazivanje novog kineskog filma „Vazdušni udar” počeće prekosutra, tačnije 15. novembra 2018, u bioskopima širom Srbije.

Glavne uloge ove akcione ratne drame tumače Brus Vilis, Lju Je, Seung-heon Song, Fan Bingbing, Ejdrijen Brodi i drugi, dok je kreativni producent Mel Gibson. Radnja ovog filma, čiji je budžet 65 miliona američkih dolara, bazirana je na dosad neispričanoj bitci Drugog svetskog rata.

Na kineskom tržištu poznat kao „Nesalomljivi duh”, ovaj film prikazuje tragičnu istoriju kineskog grada Čungkinga, koji je nakon japanske okupacije Pekinga postao ratna prestonica. U toku Drugog svetkog rata Kina je bila bombardovana šest godina i deset meseci, dok je grad Čungking pretrpeo vazdušne udare čak 268 puta od strane japanske avijacije od 1938. do 1943. godine. Ova ratna drama je snimljena u znak sećanja na 70 godina koje su prošle od savezničke pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

„Vazdušni udar”, koji je drugi najskuplji kineski film u poslednjih deset godina, otkriva široj javnosti priču o desetinama hiljada poginulih civila grada Čungkinga i hrabroj borbi kineskih pilota protiv japanskih ratnih okupatora. Uprkos katastrofe koja je zadesila ovaj grad, njegov narod nastavlja da se bori protiv fašizma sa neočekivanim optimizmom. Brus Vilis tumači ulogu Džeka Džonsona, američkog pukovnika koji je dobio zadatak da obuči kineske pilote za ratište.

Glumci ovog filma dolaze iz različitih država i delova sveta, pored američkih glumaca, mnogi glumci su kineskog, japanskog, pa čak i južnokorejskog porekla. Scenario je pisan četiri godine (od 2011), da bi snimanje počelo 2015. godine. Posle ukupno osam godina produkcije i postprodukcije, „Vazdušni udar” napokon dolazi i u naše bioskope.

(Fotografije: Film „Vazdušni udar”, 2018; © FAME Solutions)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.