Filmovi&Serije Srbija

Novi domaći dugometražni igrani film „Horizonti” uskoro stiže u bioskope

Novi domaći dugometražni igrani film „Horizonti”, reditelja i scenariste Svetislava Dragomirovića, 20. decembra 2018. stiže u bioskope širom Srbije.

Svetislav se aktivno bavi filmom od 2011. godine, kada upisuje Akademiju umetnosti u Beogradu. Napravio je nekoliko kratkometražnih dokumentarnih filmova, a „Horizonti” su njegov prvi dugometražni igrani film.

Ovo ostvarenje je prikazano na Filmskom festivalu u Kairu, kao i na festivalima u Montrealu i Kotbusu u Nemačkoj. Na Filmskom festivalu u Sopotu („Sofest”) je Jovani Gavrilović, koja tumači ulogu Jovanke, dodeljena nagrada „Mira Stupica” za najbolju glumicu.

Film prikazuje kako jedna velika laž uvlači naizgled običnu seosku porodicu u komplikovane i neprirodne odnose, koji kulminiraju višestrukim ubistvom, tragedijom koja ostavlja ozbiljne posledice na preživele.

Dugometražni igrani film „Horizonti” je nastao u produkciji Akademije umetnosti u Beogradu, „Cinnamon Films” i „Gray Tree Film”, a uz podršku Filmskog centra Srbije (FCS) koji je ovo ostvarenje podržao u kategoriji završnih studentskih filmova.

Uloge u „Horizontima“, pored Jovane Gavrilović, tumače i: Gojko Baletić, Slobodan Beštić, Stefan Bundalo, Nebojša Rako, Boris Pingović, Nikola Stanimirović, Nikola Arsić, Branka Šelić, Janko Cicka i Dušan Dragomirović.

Pogledajte trejler filma:

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.