Filmovi&Serije Srbija

Najgledaniji film u domaćim bioskopima: „Nečista krv – greh predaka” za nedelju dana pogledalo više od 37 hiljada gledalaca

Film reditelja Milutina Petrovića „Nečista krv – greh predaka”, rađen po motivima poznatog dela Bore Stankovića, za nedelju dana prikazivanja u bioskopima je pogledalo više od 37 hiljada gledalaca u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj.

 

Ekipa filma otputovala je za Beč, gde će se večeras pokloniti publici na premijeri u glavnom gradu Austrije, u okviru Adria Film Fest-a. Naredne nedelje turneja glumačke ekipe se nastavlja, i to prvo u Makedoniji, gde je premijera zakazana 9. septembra u Skoplju, a zatim druženje sa glumcima u bioskopu Cineplexx u Kragujevcu 10. septembra. Nakon toga, film će početi da se prikazuje u bioskopima u Hrvatskoj i Sloveniji.

 

Fantastičnu glumačku podelu predvode Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, Tim Sejfi, Nela Mihailović, Marko Grabež, Aleksandar Ristoski, Nedim Nezirović, Dejan Bućin, Teodora Dragićević, MIlica Gojković, Vaja Dujović i Nikola Vujović.

„Glumačka podela je izvanredna, ne zna se ko je bolji! Film deluje spektakularno i holivudski”Milan Vlajčić, filmski kritičar, Nova S.

„Dobar i snažan glumački ansambl, raskošni kostimi, upečatljiva scenografija, izvrsna fotografija”Dubravka Lakić, filmska kritičarka, Politika.

Film je do sada proglašen za najbolji film po izboru publike na 28. Evropskom filmskom festivalu Palić, osvojio i prvu nagradu na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji (za scenaristu Vojislava Nanovića i autora adaptacije scenarija Milenu Marković), dok je čitav glumački ansabml dobio nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Dunav Film Festu, a Feđa Štukan specijalnu nagradu za izuzetno glumačko ostvarenje za ulogu Kolja u filmu „Nečista krv – greh predaka” na 56. Filmskim susretima u Nišu.

Ovaj film od nacionalnog značala podržali su Filmski centar Srbije, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, MEDIA fond Kreativne Evrope i Delegacija EU u Srbiji.

(Fotografije: Film „Nečista krv – greh predaka”, 2021; © „FAME Solutions”, Jelena Čolović)

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.