Filmovi&Serije Srbija

Nagrađivani italijanski film „Pirane” uskoro u bioskopima u Srbiji

Najnoviji italijanski film „Pirane” osvojio je nagradu „Srebrni medved za scenario” na 69. Berlinskom filmskom festivalu („Berlinale”).

Film „Pirane” je snimljen prema romanu čuvenog italijanskog pisca, novinara i borca za ljudska prava Roberta Savijana, a nagrada je podeljena između trojice koscenarista, među kojima su: Mauricio Brauči, reditelj Klaudio Đovanezi i Savijano, koji je nagradu posvetio nevladinim organizacijama u Italiji koje se bore za spasavanje migranata. Roberto upotrebljava istraživačku i književnu formu kako bi ispričao ekonomsku stvarnost i određena obeležja organizovanog kriminala na jugu Italije. Od 2006. godine živi pod strogom policijskom zaštitom, ali i dalje piše, usprkos pretnjama mafije.

Radnja filma „Pirane”, koji će uskoro imati premijeru i u biskopima u Srbiji, u distribuciji „Dexin Film-a”, dešava se u Napulju 2018. godine. Šestorica 15-godišnaka žele da zarade novac, kako bi nabavljali dizajniranu odeću i nove skutere. Oni se igraju oružjem i jure skuterima da osvoje moć u napuljskom kvartu. Sa iluzijom da dovode pravdu u svoj kraj grada, čine dobro kroz zlo. Oni su kao braća, ne plaše se zatvora ili smrti i znaju da je jedina mogućnost da se sve dešava brzo. Nesvesni svog mladog uzrasta, žive u ratu, a kriminalni život će ih dovesti do nepovratnog izbora – da žrtvuju ljubav i prijateljstvo.

Režiser ovog filmskog ostvarenja, koje je izazvalo ovacije na premijernoj projekciji, jeste Klaudio Đovanezi.

(Fotografija: Film „Pirane”, 2019; © Dexin Film)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.