Filmovi&Serije Srbija

Nagrada „Srebreni medved” 69. „Berlinala” rediteljki filma „Bio sam kod kuće, ali…”

Na ovogodišnjem 69. Berlinskom filmskom festivalu nemačka rediteljka Angela Šanelec osvojila je nagradu „Srebreni medved” u kategoriji za najbolju režiju – za film „Bio sam kod kuće, ali….

Drama, nastala u nemačkosrpskoj koprodukciji, premijerno će biti prikazana domaćoj publici na 47. „FEST-u”, 3. marta 2019, u „Kombank dvorani”, a kasnije će se naći i u bioskopskoj distribuciji.

Dečak Filip, trinaestogodišnji osnovac, nestao je na nekoliko dana bez traga. Radnja počinje njegovim pojavljivanjem u školskom dvorištu, kada svi primećuju da se čudno ponaša i da neuredno izgleda. Njegova majka i učiteljica veruju da ono što je on tražio u šumi jeste blizina sa prirodom i smrću, izazvano nedavnim gubitkom njegovog oca. Ipak, dečakovo ponašanje demantuje ono što se do sada uzimalo kao „zdravo za gotovo”.

Rediteljka i scenarstkinja filma, Angela Šanelec, rekla je o filmu: „Nisam imala određeni cilj, kao ni razmišljanje kako bi bilo najbolje da ga dosegnem. Pisala sam jednu situaciju za drugom, išla sam korak po korak. Likovi u filmu su povezani jedni sa drugima, tako da posmatrajući jedan možete da shvatite suštinu drugog lika”.

Uloge tumače: Dane Komljen, Jakob Lassalle, Jelena Kuljić, Marcel Kohler, Maren Eggert, Wolfgang Michael

(Fotografije: Film „Bio sam kod kuće, ali…”, 2019; © MCF)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.