Filmovi&Serije Srbija

Moderna priča o čuvenoj „Aski i Vuku“

Da li ljubav može pobediti zlo? Koliko može promeniti nečije stavove, tradiciju…? Da li je novac najjače sredstvo koje može „obezbediti“ sreću ili je to taj čudan i lep osećaj ljubavi? Ako odete previše duboko k dnu, može li vas ona promeniti i izvući iz tih sila tame?

Film „Igra u tami“ je ljubavna priča motivisana pripovetkom „Aska i vuk“, nobelovca Ive Andrića. Vuk upoznaje Asku preko oglasa u lokalnim novinama. Obećao joj je lak posao, dobru zaradu i lep smeštej u ugostiteljskom objektu na moru, gde je poveo svojim kolima. Ali je, umesto na obalu, doveo u zapušten motel u jadranskom zaleđu, koji vode Vukov stariji brat i majka. Aska ubrzo shvata kako je tu dovedena da bi pod prisilom radila kao prostitutka. Vuk, ogrezao u prljave poslove (trgovinu ženama, okrutan i nemilosrdan), uvukao je Asku u svoje kandže, zahvaljujući dobro razrađenoj mreži seks trafikinga. Mučno iskustvo preti da je uništi, ali Aska nalazi neočekivani izlaz u plesu, ispunjavajući želje gazda i mušterija bordela. Svojim plesom (u kojem vidi neku vrstu ličnog utočišta pred okruženjem užasne stvarnosti) i lepotom, Aska uspeva da u Vuku probudi ljubav, čovečnost, ali i san o estradi i boljem životu. Vuk prvi put spoznaje ljubav, koja ga iz korena menja.

Uloge: Tamara Dragičević, Viktor Savić, Vuk Kostić, Borka Tomović, Vladica Milosavljević, Nenad Nenadović, Igor Damnjanović

Režiser: Jug Radivojević.

Scenarista: Đorđe Milosavljević.

Žanr: Drama.

Trajanje filma: Sat i 38 minuta.

Ovaj film je zasnovan na istoimenoj predstavi, autorske ekipe koja stoji i iza ovog filmskog projekta. Premijerno je prikazan u Sava Centru 10. novembra 2015. godine i već je osvojio srca publike. Pored ovog filma, poznat je još jedan srpski film – „Sestre“ (snimljen 2011), koji je zasnovan na istoj tematici (eksploataciji devojaka, tj. belom roblju).

Ako želite da pogledate film „Igra u tami“, karte možete kupiti na biletarnici „Cineplexx-a.

Pogledajte trejlere filma:

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.