Filmovi&Serije Srbija

Mladi glumac Milan Marić je „lice u fokusu” trećeg „Ravno Selo Film Festival-a”

Naš mladi glumac Milan Marić ove godine će biti „lice u fokusu” trećeg „Ravno Selo Film Festival-a”. Milan će svečano otvoriti festival, te će biti počasni gost prve večeri festivala.

Naš mladi, a već slavni glumac je nakon brojnih zapaženih uloga u pozorištu, dobio ulogu u filmu „Dovlatov” i osvojio nagradu kao „Evropska zvezda u usponu” na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Berlinu. Trenutno je jedan od najangažovanijih mladih glumaca u domaćim serijama i povodom ovog angažmana je izjavio:

„Zadovoljstvo mi je da su me pozvali da ove godine predstavljam ’Ravno Selo Film Festival’ kao lice u fokusu. Drago mi je da mogu na ovaj način da podržim festival koji je posvećen debitantima i mladim ljudima. Nije nimalo lako naći svoje mesto u ozbiljnoj konkurenciji afirmisanih autora. Svakom ko započinje svoju karijeru, podrška je preko potrebna. Želim uspešan festival svima i vidimo se u Ravnom Selu sledeće nedelje”.

„Ravno Selo Film Festival” biće održan po treći put od 21. do 23. juna 2019. u Ravnom Selu. Festival će otvoriti debitantsko ostvarenje Petra Ristovskog „Kralj Petar Prvi”, u revijalnom programu, dok će u takmičarskom programu biti prikazana četiri filma i to:

  1. „Čovek koji je kupio mesec” reditelja Paola Zuke (Italjia);
  2. „Između dana i noći” Andra Martinovića (Crna Gora);
  3. „Taksi bluz” reditelja Miroslava Stamatova (Srbija) i
  4. „Poslednji Srbin u Hrvatskoj” Predraga Ličine (Hrvatska i Srbija).

Propratni programi za mlade su takođe besplatni, kao i sve projekcije filmova i počinju: Filmićem – novosadskom smotrom mladalačkog filma koji vodi Lora Đurović, zatim sledi Izložba kostima i radionica našeg čuvenog kostimografa Borisa Čakširana, dok će glumačkoj radionici Marijane Janković (čiji je debitanski kratki igrani film „Maja” pobedio na „TRIBECA” festivalu), pristustvovati studenti Fakulteta dramskih umetnosti sa Cetinja Univerziteta Crne Gore i Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.

Žirijem glavnog takmičarskog programa predsedava Marijana Janković, glumica našeg porekla koja ima ozbiljnu karijeru u Danskoj („Pijavice”, „The House that Jack built Larsa von Trira”), dok su ostali članovi Darko Bajić, reditelj, i Aleksandar Protić, dizajner zvuka i producent.

Kao i svake predhodne, i ove godine festival će biti održan uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Grada Vrbasa.

(Fotografije: © Ravno Selo Film Festival)

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.