Filmovi&Serije Hrvatska

Ministarstvo ljubavi proglašen najboljim filmom na 33. festivalu u Aleksandriji

Na 33. Filmskom festivalu mediteranskih zemalja u Aleksandriji, u Egiptu, nagradu za najbolji film festivala osvojio je hrvatski film “MINISTARSTVO LJUBAVI” Pave Marinkovića u produkciji Telefilma.

Film je premijerno prikazan na Puli prošle godine, a nakon toga na tridesetak međunarodnih festivala (Montreal, Chicago, Cluj), a ovo mu je četvrta međunarodna nagrada.

Puno smijeha, klasičnih filmskih zavrzlama, neočekivanih obrata, suza i nepredviđenih situacija mali su dio onoga što čeka one koji pogledaju film redatelja Pave Marinkovića. A kakav se humor krije iza priče “Ministarstva ljubavi”, što je dozvoljeno, a što nije udovicama hrvatskih branitelja, Pavo Marinković pokušao je ispričati na jedan duhovit način u kojem dva “izmišljena” inspektora prate udovice i pokušavaju ih uhvatiti u činjenju prekršaja.

Inspektori su zapravo i glavni glumci filma, a uloge su povjerene, više nego dobrima Stjepanu Periću i Draženu Kühnu koji su ne samo odlično odglumili svoje uloge, već se i u potpunosti stopili s cijelom pričom, koja samom filmu daje jednu posebnu težinu i kvalitetu više. Glavna uloga dodijeljena je Eciji Ojdanić, koja je prema riječima redatelja ulogu dobila jer svojim stavom, temperamentom, pa i svojim nastupom neodoljivo podsjeća na žene iz Dalmatinske zagore, lokacije gdje je i snimljena većina Marinkovićeva filma.

Uz spomenuti trojac, svoje uloge u filmu našlo je i niz vrhunskih hrvatskih glumaca, a između ostalih Olga Pakalović, Dijana Vidušin, Daria Lorenci Flatz, Nenad Srdelić, Janko Popović Volarić, Matija Prskalo, Ksenija Marinković, Snježana Sinovčić-Šiškov, Hristina Popović, Edita Karađole i mnogi drugi koji su jamstvo da “Ministarstvo ljubavi” uz obilje smijeha donosi i odličnu filmsku priču.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.