Filmovi&Serije Srbija

Kuća iz serije “Srećni ljudi” postaje večna kuća

Poslednjih nekoliko dana, društvenim mrežama širom Srbije kruži jedan neobičan snimak. Naime, u pitanju je tizer za novi film iz oblasti fantastike koji, kako tvrde autori ovog projekta, u domaći i svetski film uvodi jedno novo mitsko biće – pravo sa naših prostora.

Radi se o tizeru za film „Večna kuća“, čiju realizaciju popisuju produkcije „YPSmedia“ i „Viktorija Film“ iz Beograda. Sam projekat je okupio ekipu vrhunskih filmskih profesionalaca od kojih će se neki, po prvi put, okušati u žanru fantastike.

Interesantan je podatak da je tizer snimljen u kući u kojoj je, svojevremeno, snimana jedna od najgledanijih domaćih porodičnih serija „Srećni ljudi“. Poštovaoci ove serije će, zahvaljujući tizeru, imati prilike da ponovo zavire iza vrata kuće u Miklošićevoj 35 i pogledaju šta to plaši nove stanare.

Sama priča je inspirisana srpskom folklornom fantastikom, i prati život mladog bračnog para čiju kuću, preko noći, pohodi tajanstveno mitsko biće – talason. Tizer je snimljen na engleskom jeziku, kako bi barijera sa potencijalnim producentima iz inostranstva bila što manja.

Takođe, cilj projekta jeste da srpsku folklornu fantastiku i domaću mitologiju, predstavi potencijalnim stranim ulagačima, čime bi domaća filmska industija napravila eventualni iskorak iz dosadašnje tematike i poetike.

Projekat „Večna kuća“ nalazi se u završnoj fazi glasanja za dobijanje sredstava sa konkursa „Superste.net“, koje traje do 28. septembra. Svi oni kojima se ova ideja čini zanimljivom, i koji bi voleli da domaća mitologija oživi i na filmu, mogu da daju podršku projektu na linku: http://www.superste.net/project/vecna-kuca-film/ u tri jednostavna koraka:

1 – klik na link
2 – klik na gornji desni ugao (ćao, uloguj se)
3 – klik na “podrži projekat“

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.