Filmovi&Serije Srbija

Jeste li napisali „Pismo za Deda Mraza“?

Koja vam je prva asocijacija na novogodišnje i božićne praznike? Deda Mraz, zima, sneg, pokloni (paketići), irvasi, deca, želje…? Svako ima po neku želju… Svoje želje deca uglavnom pišu u pismima, koja će njihovi roditelji „proslediti“ Deda Mrazu. Šta ona žele? Novi bicikl, lutku, slatkiše, plišanog medu, batu, seku, psa, mačku… Međutim, postoje i ona deca koja jedino žele da novogodišnje i božićne praznike proslave sa svojim roditeljima, koji često zbog posla „nemaju vremena“ za svoju decu…

Pismo za Deda Mraza(Fotografija: Pismo za Deda Mraza, „Magic in Education!“)

„Pismo za Deda Mraza“ je novogodišnja igrana televizijska drama za decu, u kojoj bajkovitost novogodišnje čarolije menja život jedne obične današnje porodice. Ova TV drama se kroz bajkovit ton bavi događajima u novogodišnjoj noći.

TV drama "Pismo za Deda Mraza" (2015)(Fotografija: TV drama „Pismo za Deda Mraza“, 2015)

Roditelji koji su zauzeti poslom i obavezama, shvataju da su deci potrebni oni, a ne skupi pokloni. U ovom filmu se ujedno ispravlja i jedna stara nepravda neposlatog pisma Deda Mrazu… Roditelji, saznavši da dečje pismo nisu poslali Deda Mrazu, a ne znajući šta su njihova deca od njega poželela, shvataju da im je mesto pored dece i da je to bitnije od bilo koje proslave sa poslovnim partnerima. Međutim, postoji problem – deca ne žele roditelje nazad, jer su saznali od svoje bake da Deda Mraz ne dolazi u kuće u kojima ima nekog ko u njega ne veruje, a taj neko je tata.

Radnja filma „Pismo za Deda Mraza“ zasnovana je na pokušajima roditelja da se vrate u svoju kuću i pokušajima dece da pripreme doček za Deda Mraza, čvrsto verujući da će ispunjenje njihovih želja doneti najveću sreću u njihov dom. Ova TV drama je prvenstveno namenjena deci, ali kroz priču o Novoj godini šalje poruku i roditeljima – da je porodica najveće bogatstvo. Takođe, akcenat je stavljen na zajedništvo, maštovitost i nematerijalistički pogled na svet, za razliku od onog sistema vrednosti koji trenutno vlada.

Uloge: Gorica Popović, Igor Đorđević, Zorana Bećić-Đorđević, deca – Andrija Palinić i Petra Đorđević.

Režiser: Branko Vučić.

Scenarista: Jelena Popadić-Sumić.

Žanr: Dečja televizijska drama.

Trajanje filma: 55 minuta.

„Pismo za Deda Mraza“ je prvi film za decu sa novogodišnjom tematikom, koji je posle više godina snimljen u Radio-televiziji Srbije (RTS), a moći ćete premijerno da pogledate danas u 15 časova i 42 minuta na Prvom programu RTS-a.

Pogledajte trejler ovog filma:

Ne čekajte Novu godinu da biste sebi i svojoj porodici stvorili neko „bolje sutra“, pokušajte da svaki trenutak učinite lepšim, pa će vam „bolje sutra“ početi odmah.

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.