Filmovi&Serije Srbija

Francusko ostvarenje „Jaovo putovanje” od danas u bioskopu „Kombank dvorane”

Zvezda filma „Nedodirljivi”, Omar Si, ponovo je zadivila publiku u najnovijem francuskom ostvarenju „Jaovo putovanje” reditelja Filipa Godoa, koje je premijerno prikazano na Festivalu francuskog filma u „Kombank dvorani”. Film će se ponovo naći na velikom platnu od danas.

Omar Si tumači lik gospodina Tala, poznatog francuskog glumca, koji se vraća u zemlju svojih predaka – u Afriku. On igra glumca čije poreklo potiče iz zapadne afričke države Senegal i u toku ture na kojoj promoviše svoju knjigu susreće se s mladim, samouverenim obožavaocem po imenu Jao. Ovaj školarac spreman je da zbog autograma od gospodina Tala proputuje i 387 kilometara kroz svoju zemlju.

Prema rečima glavnog aktera Omara, film „Jaovo putovanje” je posvećen njegovom ocu i uopšte roditeljima koji su došli kao emigranti u Francusku:

„Priča je povezana sa nama dvojicom, a osim mog oca, ovo je film koji je posvećen i ocu reditelja Filipa Godoa. Oni su inspirisali scenario, ali hteli smo i da proverimo kakvi smo roditelji nas dvojica, reditelj i ja”.

Ovo je prvi put da proslavljeni glumac snima u afričkom okruženju. Glavni partner u filmu bio mu je desetogodišnjak, senegalski glumac Lionel Luj Base, koji igra dečaka Jaoa. Zadivljeni onim što je od glumačkog umeća pokazao u filmu, reditelj Godo i glumac Si ne prestaju da hvale mladog Lionela.

„On je sjajan glumac! Kad samo pomislim da je to njegov prvi film…”, rekao je glumac, na šta je reditelj dodao da ga je među velikim brojem kandidata na kastingu svojim glasom odmah ubedio Lionel Base.

(Fotografije: Film „Jaovo putovanje”, 2018; © Kombank dvorana)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.