Filmovi&Serije Srbija

Film „Superdeep”, sa Milenom Radulović u glavonoj ulozi, od 15. aprila u bioskopima širom Srbije

U četvrtak, 15. aprila 2021, film „Superdeep” reditelja Aresnija Sjuhina, u kojem glavnu ulogu tumači naša poznata mlada glumica Milena Radulović, započeće svoj bioskopski život. Specijalna projekcija filma, uz prisustvo glavne glumice, biće održana istog dana u bioskopu Kombank dvorane, od 19 časova i 30 minuta, a karte za ovu specijalnu projekciju već možete da pronađete na blagajni Dvorane.

Do početka distribucije filma, ekskluzivno objavljujemo prvi insert uzbudljivog misterioznog trilera „Superdeep”:

Kola Superdeep je najveći tajni sovjetski objekat smešten na Koljskom poluostrvu. Godine 1987, na dubini od 12 kilometara ispod površine Zemlje zabeleženi su neobjašnjivi glasovi koji podsećaju na vrisku i jauke velikog broja ljudi. Epidemiolog, Anja Fjodorova, koju glumi Milena Radulović, i specijalna vojna jedinica imaju zadatak da otkriju uzrok misterioznih događaja na naučnoj stanici koja se nalazi duboko ispod površine naše planete. Ono što su pronašli predstavlja najveću pretnju sa kojim se čovečanstvo ikada suočilo, a budućnost sveta sada je u njihovim rukama.

„Kao rodom sa Koljskog poluostrva, nisam mogao da ne znam takvo obeležje moje domovine. Zbog toga je bilo zanimljivo imati stvarne događaje kao osnovu za neku sopstvenu, a fantastičnu priču”, rekao je reditelj Sjuhin povodom premijere filma „Superdeep” – o bušotini koja je na leto 1990. dostigla dubinu od dvanaest hiljada dve stotine šezdeset dva metra, svrstavajući je u „Ginisovu knjigu rekorda” kao najdublje čovekovo dostizanje ka Zemljinoj kori. Krici koji su snimljeni pod zemljom i tehnički problemi koji su ometali dalje kopanje stvorili su jednu od najvećih ruskih legendi – da su došli do samog pakla.

„Dok sam proučavao Koljsku ultraduboku bušotinu, bio sam iznenađen. Događaji koji su se tamo dogodili privukli su pažnju velikog broja internacionalnih medija. Dokumeti koji su povezani sa razvojem i zatvaranjem ove bušotine i dalje su strogo poverljivi i nepoznati”, istakao je producent filma Sergej Torčilin, dodavši: „Mislim da je legenda o Koljskom poluostrvu sjajan koncept  i  idealna baza za snažan žanrovski film”.

Inspirisan kultnim naučnofantastičnim hororima sedme umetnosti,  „Stvor” Džona Karpetnera i  saga  „Osmi putnik”, „Superdeep” je sniman na originalnoj lokaciji, na samom severu Rusije, blizu Murmanska, gde su se zapravo i dogodili nauci neobjašnjivi događaji, koji su potom prerasli u narodne legende. „Superdeep” vam nudi svoju verziju priče i razlog naglog zatvaranja jednog od najvećih naučnih projekata Sovjetskog saveza.

(Fotografije: Film „Superdeep”, 2020; © „Kombank dvorana”, „MCF”)

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.