Filmovi&Serije Srbija

Film „Šavovi” osvojili Španiju

Na 19. Međunarodnom filmskom festvalu „Las Palmas de Gran Canaria”, održanom na Kanarskim ostrvima u periodu od 22. do 31. marta 2019, srpski film „Šavovi” reditelja Miroslava Terzića, u produkciji Uliksa Fehmijua i Milene Trobozić Garfild, nagrađen je sa četiri značajne nagrade.

„Šavovi” su osvojili Nagradu publike kao najbolji film festivala po njenom izboru. Nagrada za najboju žensku ulogu dodeljena je glumici Snežani Bogdanović za, kako se navodi u obrazloženju žirija, izuzetnu, emotivnu, svedenu i snažnu interpretaciju lika krojačice Ane. Elmi Tataragić pripala je Nagrada za najbolji scenario, a Specijalna diploma udžuzenja „CIMA” (Žene na filmu i audio-vizuelnim medijima) pripala je, takođe, Snežani Bogdanović.

Da podsetimo, film „Šavovi” je premijerno prikazan u programu „Panorama” na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, gde je osvojio Nagradu za najbolji evropski film u ovoj selekciji i Drugu nagradu publike. Na 47. „FEST-u” film je dobio nagradu „FIPRESCI ’Nebojsa Đukelić’” za najbolji regionalni film, dok je glavna glumica Snežana Bogdanović osvojila Nagradu za najbolju žensku ulogu.

Film „Šavovi” se trenutno nalazi na mesečnom repertoaru domaćih bioskopa.

(Fotografija: Film „Šavovi”, 2019; © MCF)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.