Filmovi&Serije Srbija

Film o proslavljenom MMA borcu Konoru Makgregoru premijerno na ovogodišnjem „Beldocs-u”

Irac Konor Makgregor, jedna od najvećih zvezda UFC (Ultimate Fighting Championship), saopštio je ovih dana da je završio profesionalnu karijeru takmičara u mešovitim borilačkim veštinama (MMA). On je najpoznatiji UFC borac na svetu, iako se nije borio od novembra 2016, kada je pobedio Edija Alvareza i postao prvi MMA borac koji je ikada istovremeno držao šampionske pojaseve u dve divizije.

Upravo njegov neverovatni put do zvezda prikazan je u dokumentarnom filmu „Konor Makgregor: Ozloglašeni”, u režiji Gavina Ficdžeralda, koji će beogradska publika imati priliku da pogleda na velikom platnu u sklopu programa biografskih filmova „Profile” predstojećeg Međunarodnog festivala dokumentarnog filma „Beldocs”.

Film „Konor Makgregor: Ozloglašeni”, sniman od 2012. do 2016. godine, gledaocima pruža ekskluzivni pristup Konorovom vrtoglavom usponu – od siromaštva i života u kući roditelja u Dablinu do osvajanja nekoliko šampionskih pojaseva i milionskih zarada u Las Vegasu.

Makgregor je od vodoinstalatera iz Dablina postao najveća zvezda MMA. U toku tog uspona pobedio je u 15 uzastopnih mečeva, uključujući i spektakularni nokaut u trinaestoj sekundi protiv Žozea Alda, kojim je decembra 2015. osvojio titulu u pero kategoriji.

Sve te neverovatne fizičke i mentalne napore zabeležila je Ficdžerladova kamera, koja je svedok ostvarivanja sna „ludog Irca”, uzdizanja sa dna do zvezdanog vrha. Uz nikad ranije prikazane snimke popularnog borca i eksplozivne kadrove krvave borbe u oktagonu, „Konor Makgregor: Ozloglašeni” je svedočanstvo trnovitog puta koji je Makgregor prošao da bi postao šampion, što je najbolje opisano porukom dokumentarca: „Ako želiš sve, moraš za to da se boriš”!

Takođe, reditelj je prikazao i mračnu stranu MMA, pronikao u dušu i karakter borca, pokazujući da njegova fizička snaga odgovara i njegovom talentu za samopromociju (svoje ime ima tetovirano preko tela). Autor je uhvatio i najteže emotivne trenutke sportske legende, u čijem životu naspram skupih kola, raskošne vile i situiranog života stoje neverovatna fizička naprezanja, razbijeno lice, krv, znoj i suze.

U filmu se, pored Konora Makgregora i njegove supruge Di Devlin, pojavljuju i njegovi roditelji – otac Toni, majka Margaret, sestra Erin i holivudski glumac Arnold Švarceneger.

Ovogodišnje, dvanaesto izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma „Beldocs”, koje će biti održano od 8. do 15. maja u Beogradu u više bioskopskih dvorana, predstaviće više od 100 premijernih filmova iz celog sveta, u 14 različitih selekcija. Osim domaćeg i takmičarskog programa, publika će moći da uživa i u muzičkim, biografskim i umetničkim dokumentarcima, izboru iz savremenog portugalskog dokumentarnog filma, kao i u retrospektivama autora Gorana Devića i Kazua Hare.

(Fotografije: Film „Konor Makgregor: Ozloglašeni”, 2017; © Universal Pictures)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.