Filmovi&Serije Srbija

Film „Boemska rapsodija” stiže u domaće bioskope

Film „Boemska rapsodija”, koji prati priču legendarne grupe „Queen”, stiže u domaće bioskope sutra. Pored „Kombank dvorane”, „Cineplexx” bioskopa, „Cinestar” bioskopa, „Roda Cineplex”, „Arena Cineplex”, „Cine Grand” i bioskopa „Vilin grad”, posetioci će moći da pogledaju ovu fenomenalnu priču i u drugim bioskopima širom Srbije.

Pronalaženje odgovarajućih glumaca za ovaj film je u početku bilo obeshrabrujuće, posebno za lik Fredija Merkjurija, jer je uloga više nego izazovna. Ne samo da je glumac morao verno preneti emotivnu kompleksnost Merkjurijeve ličnosti, već je morao i da razume njegove pokrete i ples, koji su jako bitan deo Fredija na sceni.

Trener pokreta Poli Benet je istraživala Fredija i radila sa Ramijem, glavnim glumcem u ovom filmu, na performansu. Ona objašnjava da su Fredijevi hobiji iz detinjstva, kao boksera, igrača golfa i trkača na duge staze, uticali na njegove pokrete kasnije u životu.

„Možete videti kako maše pesnicama u svojim nastupima, kako podiže kolena kada trči i kako ponekad maše mikrofonom kao palicom za golf. To su sve dokazi koliko su njegovi mišići pamtili. Osim toga, odrastao je u Zanzibaru, koji ima svoju specifičnu kulturu, što objašnjava njegovo doterivanje i raznobojno odevanje. Primetili smo i kako malim trikovima pokušava da sakrije svoje zube, pogotovo u mlađim danima, i kako se ti trikovi gube što je stariji i samopouzdaniji, pa peva širom otvorenih usta i sa širokim osmehom”, rekla je Poli Benet.

Pogledajte trejler filma:

(Fotografije: Svetska premijera filma „Boemska rapsodija”, 2018, London; ©MCF)

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.