Filmovi&Serije Umetnost Zanimljivosti Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Ekranizovano epsko Holivud rivalstvo: Beti i Džoan

Rajan Marfi nastavlja da dokazuje zašto je kralj televizijskog biznisa. On je stvorio serije Nip /Tuck, American Horror Stori i moj lični favorit Narod protiv. O.J. Simpsona. Njegov najnoviji projekat je antologija serija o osveti gde prvo poglavlje čini jedno od najozloglašenijih rivalstva Holivuda. Serija se zove Feud: Bette and Joan. Radnje se fokusira na Joan Cravford (glumi Jessica Lange) i Bette Davis (koju igra Suzan Sarandon).

Marfijeva drama ovog rivalstva je savršen spoj elegancije i ljigave sapunice. Džesika Lendž i Suzan Sarandon prikazuju svoje uloge savršeno! Suzan Sarandon je zaista ista Bette Davis, kao i Džesika koja igra Džoan na tako krhk i ranjiv način.

Žestoka drama sadrži ne samo odličnu glumu već i neverovatne setove i izuzetne kostime. Takođe nudi prikaz bobre za vlast iza scene u žestokim pregovorima, prljavim trikovima, i besramnih polnih i starosnih diskriminacija koje su tada bile u jeku tokom stvaranja klasičnih holivudskih filmova.

https://www.youtube.com/watch?v=fktRmhqP2gc

Ali, zašto se mrze toliko? Pa, obe su bile veoma komplikovane žene. I prema nekim biografijama glumica, sukob je počeo mnogo godina pre događaja prikazanih u seriji.

Obe glumice su uživale u dobrim kritikama i javnim uspehom tokom svojih karijera. No, njihove najbolje godine su iza njih. Obe su očajnički tražile hit ulogu. Serija prati sve procese izrade filma i mali deo privatnog života, kao i kulminaciju posle ceremonije dodele Oskara na kojoj je Krafordova pronašla način da otme ono što je Dejvisova mogla dobiti. Takođe, radnja serije prikazuje vreme kada se glumački duo ujedinio i pokušao da napravi još jedan film koji se zove „Hush, Hush Sweet Charlotte”.

Rivalstvo je bio dobar motiv za prodaju novina u trci za što većim publicitetom. No, ni to im nije pomoglo da ponovo zasijaju. Narode odvojite vikend i pogledajte Feud: Bette i Joan koji je instant klasika, verujem da ćete uživati. Šta je to 8 epizoda.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.