Ekranizovano epsko Holivud rivalstvo: Beti i Džoan

0

Rajan Marfi nastavlja da dokazuje zašto je kralj televizijskog biznisa. On je stvorio serije Nip /Tuck, American Horror Stori i moj lični favorit Narod protiv. O.J. Simpsona. Njegov najnoviji projekat je antologija serija o osveti gde prvo poglavlje čini jedno od najozloglašenijih rivalstva Holivuda. Serija se zove Feud: Bette and Joan. Radnje se fokusira na Joan Cravford (glumi Jessica Lange) i Bette Davis (koju igra Suzan Sarandon).

Marfijeva drama ovog rivalstva je savršen spoj elegancije i ljigave sapunice. Džesika Lendž i Suzan Sarandon prikazuju svoje uloge savršeno! Suzan Sarandon je zaista ista Bette Davis, kao i Džesika koja igra Džoan na tako krhk i ranjiv način.

Žestoka drama sadrži ne samo odličnu glumu već i neverovatne setove i izuzetne kostime. Takođe nudi prikaz bobre za vlast iza scene u žestokim pregovorima, prljavim trikovima, i besramnih polnih i starosnih diskriminacija koje su tada bile u jeku tokom stvaranja klasičnih holivudskih filmova.

Ali, zašto se mrze toliko? Pa, obe su bile veoma komplikovane žene. I prema nekim biografijama glumica, sukob je počeo mnogo godina pre događaja prikazanih u seriji.

Obe glumice su uživale u dobrim kritikama i javnim uspehom tokom svojih karijera. No, njihove najbolje godine su iza njih. Obe su očajnički tražile hit ulogu. Serija prati sve procese izrade filma i mali deo privatnog života, kao i kulminaciju posle ceremonije dodele Oskara na kojoj je Krafordova pronašla način da otme ono što je Dejvisova mogla dobiti. Takođe, radnja serije prikazuje vreme kada se glumački duo ujedinio i pokušao da napravi još jedan film koji se zove „Hush, Hush Sweet Charlotte”.

Rivalstvo je bio dobar motiv za prodaju novina u trci za što većim publicitetom. No, ni to im nije pomoglo da ponovo zasijaju. Narode odvojite vikend i pogledajte Feud: Bette i Joan koji je instant klasika, verujem da ćete uživati. Šta je to 8 epizoda.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Student Pravnog fakulteta u Kragujevcu. Dadilja u kriznim momentima. Ume svakog da sasluša, ali ipak na kraju sluša sebe. „Kad bi bilo” pretvara u „eto, i to sam uradio”. Ne drži ga mesto. Ne pije, ali će mu koka kola doći glave.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend