Filmovi&Serije Srbija

Dokumentarni film „Okupirani bioskop“ osvojio gran-pri na ovogodišnjem Martovskom festivalu

Dokumentarni film „Okupirani bioskop” sinoć je osvojio Gran-pri za najbolji dugometražni dokumentarni film na ovogodišnjem „Martovskom festivalu”. Rediteljka filma Senka Domanović dobila je i nagradu za najbolju režiju ovog filma. Producent filma je This and That Productions.

MARTOVSKI FESTIVAL
DOM OMLADINE BEOGRADA
31. 3. 2019.
FOTO: Stanislav Milojkovic

Žiri za dugometražni dokumentarni film, u sastavu Boštjan Virc, producent i scenarista, Andrijana Stojković, rediteljka i producentkinja dokumentarnih i igranih filmova i Petar Mitrić, filmski radnik naveo je u svom obrazloženju:

„Iznenađujuće snažna priča o entuzijazmu, aktivizmu, demokratiji, očekivanjima i razočaranju kroz precizno oko dokumentarističke kamere putem koje sam gledalac postaje aktivni učesnik i sudionik društvene promene. Na nemilosrdan i objektivan način autor prikazuje sve probleme direktne demokratije u okvirima zakonitosti ljudske prirode sa kojom se svaka pobuna mora suočiti pre ili kasnije. U razrušenom i duboko podeljenom društvu kakvo je naše ovaj film pokazuje moć dokumentarizma u borbi za stvaranje boljeg i pravednijeg sveta”.

MARTOVSKI FESTIVAL
DOM OMLADINE BEOGRADA
31. 3. 2019.
FOTO: Stanislav Milojkovic

Senka Domanović sinoć je u velikoj sali Doma omladine primila ove dve nagrade i izjavila:

„Velika je stvar kada film dobije priznanje jer time postaje dodatno prepoznat i svakako vidljiviji. Okupirani bioskop je film koji reflektuje jedan značajan period borbe i pobune protiv sistema u kom živimo ali i je istovremeno i sociološko-antropološka studija međuljudskih odnosa. Posebna čast mi je što sam priznanja dobila upravo na 66. Festivalu dokumetarnog i kratkometražnog filma, koji je nakon Pulskog festivala najstariji u regionu”.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.