Filmovi&Serije

Dobrota iznad dobrote u filmu „Srećan kao Lazaro”

Od rediteljke Alis Rorvaher i izvršnog producenta Martina Skrosezea u bioskope nam stiže dugo iščekivana italijanska drama „Srećan kao Lazaro”, čiji je bajkoviti scenario proglašen najboljim na prošlogodišnjem Kanskom filmskom festivalu.

Očaravajuća priča o naivnom momku koji predstavlja skoro dosegnuto savršenstvo dobrote i neiskvarenost duše ući će u redovnu bioskopsku distribuciju od4. aprila 2019. godine.

Ovo je film o susretu Lazara, mladog seljaka koji zbog svoje dobrote često bude pogrešno shvaćen, i Tankredija, mladog plemića prokletog zbog svoje bogate mašte. Život u njihovom izolovanom selu zvanom Inviolata kontroliše užasna Marćesa Alfonsina de Luna, „kraljica cigareta”. Prijateljstvo i poverenje između Tankredija i Lazara je toliko veliko i čvrsto da Tankredi pita prijatelja da mu pomogne da iscenira svoju otmicu, pa Lazaro putuje kroz vreme u potrazi za njim. U velikom gradu Lazaro izgleda kao samo mali deo prošlosti.

Nakon uspeha sa ostvarenjem „Čuda”, rediteljka Alis Rorvaher se odlučila na još jedno humanističko ostvarenje „Srećan kao Lazaro”, o klasnom sukobu i prijateljstvu koje se, u vremenima kompromitovanih ljudskih vrednosti, stavljaja na probu.

U ulozi „kraljice cigareta” Marćese Alfonsine de Luna našla se poznata italijanska glumica Nikoleta Braski, dok ostale uloge tumče: Adriano Tardiolo, Serhi Lopez, Luka Čikovani, Alba Rorvaher i drugi.

(Fotografija: Film „Srećan kao Lazaro”, 2018; © MCF)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Pratite nas na Facebook-u

Oglašavanje