Filmovi&Serije Crna Gora

Crnogorski kandidat za Oskara „Тi mene nosiš“ u domaćim bioskopima

Jedan od filmova koji je pobrao najbolje kritike u poslednje vreme „Ti mene nosiš“, crnogorski predstavnik za Oskara, rediteljke Ivone Juka od 7. aprila naći će se na redovnom bioskopskom repertoaru u Srbiji.

Ostvarenje u kojem glume Vojislav Brajović, Lana Barić, Nataša Janjić, Helena Beljan prikazan je i na nedavno završenom FEST-u , a reakcija publike bila je fantastična. Na ovom festivalu jedna od glavnih glumica Lana Barić, dobila je priznanje za najbolju žensku ulogu u filmu sa manjinski srpskom produkcijom.

ti_mene_nosi

Jako se radujem što će napokon i publika širom Srbije imati prilike da pogleda film „Ti mene nosiš”, rezultat regionalne koprodukcije u kojoj su učestvovale Hrvatska, Srbija, Slovenija i Crna Gora. Naši srpski partneri su Sloane Film Production, a post-produkcija filma rađena je većinski u Beogradu. Tu je, naravno, i Voja Brajović, sa kojim mi je bila velika čast sarađivati. Rad sa glumcem takvog kalibra mogu shvatiti kao veliki kompliment”- izjavila je hrvatska rediteljka Ivona Juka o dolasku filma u Srbiju i dodala:

„Radnja filma prati očeve i njihove ćerke, obične ljude, koji neretko očekuju od svojih voljenih da se menjaju, ne razmišljajući pritom da bi promena trebalo da potekne od njih samih. To je univerzalna tema, nešto sa čime se svi susrećemo, i to je jedan od razloga zbog kog je „Ti mene nosiš“ naišao na pohvale gde god je prikazan. Ništa drugačije nije bilo ni nakon projekcije filma na FEST-u, gde smo čuli izvrsne komentare filmskih kritičara, a sad nestrpljivo očekujemo i reakciju publike.”

Dora stadion1

Odlična gluma, ali i neobična radnja koja prikazuje isprepletane i složene životne priče Dore, Ives i Nataše zaintrigirali su publiku u celom regionu.  „Ti mene nosiš” dobitnik je brojnih priznanja među kojima su: Zlatna Mimoza za najbolju režiju za Ivonu Juku, Zlatna breza za debitantsku ulogu za Helenu Beljan , Zlatna Arena za najbolju fotografiju, najbolje vizuelne efekte i najbolju muziku, priznanja na  Avvantura Film Festivalu i LET’S CEE Film Festivalu za najbolji film.

Vedran and Lidija1

Radnja filma

Dora (koju tumači Helena Beljan) je zanemarena devojčica u čiji se život iznenada vraća otac sa kojim  razvija neočekivanu bliskost, uprskos protivljenju majke Lidije (koju tumači Nataša Janjić). Ona od svakodnevnih problema beži u svet mašte. Dok njene drugarice žele da postanu balerine, ona mašta o tome da postene fudbalski menadžer.

Ives (koju igra Lana Barić) nema predaha, jer joj jutra započinju brigom o ocu koji ima Alchajmerovu bolest (koga tumači Vojislav Brajović). Njen život je ispunjen brojnim obavezama koje je iscrpljuju, a planovi za lepši život su sve više izvan domašaja.

Nataša (koju tumači Nataša Dorčić) na prvi pogled ima sve. Ona je uspešan TV producent koji očekuje  prvo dete. Dešava se preokret, zlokobne slutnje o zdravstvenom stanju se potvrđuju i započinje njeno suočavanje sa neizvesnom budućnošću.

O autorki

Ivona Juka (scenarista i reditelj) – jedna od najcenjenijih filmskih stvaralaca mlađe generacije u regionu. Diplomirala je glumu i filmsku i TV režiju na Akademiji dramskih umetnosti u Zagrebu. Za vreme studija bila je jedna od 100 dobitnika stipendiije „za izvrsnost“.

Pored najnovijeg projekta i prvog celovečernjeg igranog filma „Ti mene nosiš”, scenarista i reditelj je i dugometražnog dokumentarnog ostvarenja „Što sa sobom preko dana”, koji je osvojio niz nagrada – najbolji dokumentarni film goEast u Wiesbadenu, Srce Sarajeva na SFF, Grand Prix na DHF, Dokma. Kratki igrani film „Pogled iz bunara“ kao i filmovi „Smeće“ i „Montaža” takođe su dobitnici brojnih nagrada prestižnih filmskih festivala.

Glumačka podela – “Ti mene nosiš”

Helena Beljan …………………. Dora

Lana Barić ……………………….. Ives

Nataša Janjić……………………. Lidija

Vojislav Brajović……………….. Ivan

Nataša Dorčić ………………… Nataša

Goran Hajduković…………… Vedran

Vedran Mlikota………………… Aljoša

Filip Križan…………………………. Filip

Juraj Dabić …………………………. Jan

Korisni linkovi – “Ti mene nosiš”

Zvanični trejler filma: https://www.youtube.com/watch?v=q9T6xs1spFw

Zvanični sajt filma: http://youcarryme.com/cro#all

Zvanična FB stranica: https://www.facebook.com/Timenenosi

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.