Filmovi&Serije Srbija

Berlinska publika nagradila srpski film „Šavovi” na 69. Berlinskom filmskom festivalu („Berlinale”)

U konkurenciji od 37 filmova iz celog sveta, berlinska publika ovogodišnjeg „Berlinala” dodelila je srpskom filmu „Šavovi” Drugu nagradu za najbolji igrani film u selekciji „Panorama”, reditelja Miroslava Terzića, sa Snežanom Bogdanović u glavnoj ulozi.

(Fotografija: Film „Šavovi”, 2019; © „MCF”)

Film „Šavovi”, rađen u produkciji „West End” producentske kuće iz Beograda, već je osvojio nagradu stručnog tročlanog žirija za najbolji evropski film „Europa Cinemas Label” u selekciji „Panorama” i dobio specijalnu podršku za evropsku distribuciju od strane Evropske asocijacije „Art House” bioskopa. Svoju nacionalnu premijeru „Šavovi”, inspirisan istinitom pričom beogradske krojačice koja skoro dve decenije traži svog „mrtvog” sina, imaće 1. marta 2019. od 19 časova i 30 minuta u „Komank dvorani”, a u sklopu programa 47. „FEST-a”, dok će 14. marta započeti svoj „bioskopski život” u Srbiji i regionu.

„Svi kritičari, i naši i strani, koji su pisali o ‚Šavovima’ posle svetske premijere na 69. Berlinskom filmskom festivalu, istakli su da film, pored jakog umetničkog izraza i izuzetne glumačke kreacije Snežane Bogdanović i cele glumačke ekipe, ima veliki bioskopski potencijal. Ponosni smo što smo uspeli da napravimo film koji je osvojio i kritiku i publiku ovog značajnog festivala”, rekla je Milena Trobozić Garfield, jedna od producenata filma.

(Fotografija: Premijera filma „Šavovi” – Snežana Bogdanović i Uliks Fehmiju, 69. „Berlinale”, 2019; © „MCF”)

Pogledajte trejler filma:

(Fotografija: Film „Šavovi”, 2019; © „MCF”)

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.