Berlinska publika nagradila srpski film „Šavovi” na 69. Berlinskom filmskom festivalu („Berlinale”)

0

U konkurenciji od 37 filmova iz celog sveta, berlinska publika ovogodišnjeg „Berlinala” dodelila je srpskom filmu „Šavovi” Drugu nagradu za najbolji igrani film u selekciji „Panorama”, reditelja Miroslava Terzića, sa Snežanom Bogdanović u glavnoj ulozi.

(Fotografija: Film „Šavovi”, 2019; © „MCF”)

Film „Šavovi”, rađen u produkciji „West End” producentske kuće iz Beograda, već je osvojio nagradu stručnog tročlanog žirija za najbolji evropski film „Europa Cinemas Label” u selekciji „Panorama” i dobio specijalnu podršku za evropsku distribuciju od strane Evropske asocijacije „Art House” bioskopa. Svoju nacionalnu premijeru „Šavovi”, inspirisan istinitom pričom beogradske krojačice koja skoro dve decenije traži svog „mrtvog” sina, imaće 1. marta 2019. od 19 časova i 30 minuta u „Komank dvorani”, a u sklopu programa 47. „FEST-a”, dok će 14. marta započeti svoj „bioskopski život” u Srbiji i regionu.

„Svi kritičari, i naši i strani, koji su pisali o ‚Šavovima’ posle svetske premijere na 69. Berlinskom filmskom festivalu, istakli su da film, pored jakog umetničkog izraza i izuzetne glumačke kreacije Snežane Bogdanović i cele glumačke ekipe, ima veliki bioskopski potencijal. Ponosni smo što smo uspeli da napravimo film koji je osvojio i kritiku i publiku ovog značajnog festivala”, rekla je Milena Trobozić Garfield, jedna od producenata filma.

(Fotografija: Premijera filma „Šavovi” – Snežana Bogdanović i Uliks Fehmiju, 69. „Berlinale”, 2019; © „MCF”)

Pogledajte trejler filma:

(Fotografija: Film „Šavovi”, 2019; © „MCF”)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend