Filmovi&Serije Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Beogradska premijera: film „Ti mene nosiš“ je možda najbolja drama na Balkanu

Dugo iščekivana beogradska premijera filma „Ti mene nosiš“, nastalog u hrvatsko-srpsko-crnogorsko-slovenačkoj produkciji, scenaristkinje i režiserke Ivone Juke održana je sinoć u Cineplexx Ušću u prisustvu filmske postave na čelu sa Vojislavom Vojom Brajovićem, Natašom Janjić, Lanom Barić, Helenom Beljan, Sebastianom Cavazzom, Anitom Jukom i Biljanom Niković, producentkinjom i koproducentkinjom filma.

Nataša Janjić i Tamara Krcunović

Među brojnim zvanicama iz javnog života, diplomatskog kora i sveta filma na svečanoj premijeri crnogorskog kandidata za prestižnu nagradu „Oskar“ bili su glumici Branko Cvejić, Petar Strugar, Milutin Milošević, Tamara Krcunović, Vladimir Aleksić, pevačica Ana Bebić, teniserka Bojana Jovanovski, TV lica Adriana Čortan i Iva Štrljić i mnogi drugi.

Voja Brajović i Ivona Juka

Voja Brajović, doajen srpskog glumišta na premijeri nije krio oduševljenje što može da se pokloni pred beogradskom publikom koja je pretpremijerno film mogla da pogleda na nedavno završenom 44. FEST-u.

– Velika je čast biti sa ovim ljudima na sceni danas pred uvek raspoloženom domaćom publikom. Sestre Juka su okupile izuzetno talentovanu ekipu koja je pre svega dobro funkcionisala na setu što se prenelo na film. Režiserka je imala jasnu viziju šta želi i vodila računa o svakom detalju – izjavio je Brajović nakon višeminutnog aplauza kojim su ljubitelji sedme umetnosti pozdravili filmsku postavu.

Debitantski dugometražni film Ivone Juke, u produkciji 4Filma dobitnik je brojnih filmskih nagrada među kojima su: Grand Prix u Beču i Zadru, nagrada za najbolju režiju u Herceg Novom, Zlatna Arena za najbolju fotografiju (Mario Oljača) i najbolje vizuelne efekte (Nebojša Rogić Roga i Zoran Culić), Zlatna Breza (Helena Beljan) kao i nagrada sa ovogodišnjeg FEST-a za najbolje glumačko ostvarenje (Lana Barić).

Poklon ekipe filma Ti mene nosiš

Pored sjajne glumačke ekipe, film publiku privlači i neobičnom radnjom. Tri isprepletane priče u tri različita vremenska toka, o ljudima iz različitih slojeva društva povezane su jednom regionalnom sapunicom simboličnog naziva „Zatočenici sreće“ u koju su svi glavni likovi na ovaj ili onaj način uključeni.

Nakon beogradske premijere film „Ti mene nosiš“, koji je rezultat regionalne koprodukcije u koju su uključene Hrvatska, Slovenija, Srbija i Crna Gora, uz podršku Eurimages, krenuće sa prikazivanjem u bioskopima po svim većim gradovima Srbije. Distributer filma za Srbiju je „Megakom film“.

 

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.