Filmovi&Serije Srbija

„Bela princeza“ od srede 26. maja u 21.00h, Epic Drama

Bela princeza, drugi deo trilogije mini-serije BELA KRALJICA, u kojoj glumi nagrađivana glumica Džodi Komer, premijerno će biti prikazana na programu Epic Drama u centralnoj i istočnoj Evropi, od srede 26. maja u 21.00h. Tokom osam epizoda, u seriji zasnovanoj na romanu proslavljene spisateljice žanra istorijskih romana Filipe Gregori – gledaćemo priču o moći, porodici, ljubavi i izdaji, koja prikazuje kraj Rata ruža i početak jednog od najdramatičnijih razdoblja u britanskoj istoriji; ispričanu iz ugla žena koje vode stalnu bitku za engleski presto.

Britanska glumica i dobitnica nagrade Emi za program u udarnom terminu, Džodi Komer, koja je dobila pohvale filmskih kritičara iz celog sveta za ulogu Vilanel u BBC-jevoj drami, Ubiti Iv, predvodi glumačku ekipu u glavnoj ulozi, princeze Elizabete od Jorka (Lizi). U seriji Bela princeza, koju je režirao Džejmi Pejn, a scenario je napisala Ema Frost, takođe glume Džejkob Kolins-Levi kao kralj Henri VII, poznat po svojim ulogama u serijama Mladi Valander i Dr Hu, i Mišel Ferli iz Igre prestola, kao lejdi Margaret Bofor. 

Bela princeza prikazuje Englesku prividno ujedinjenu brakom princeze Elizabete od Jorka i kralja Henrija VII, ali njihov lični i politički razdor je dubok i taj jaz između njih preti da još jednom rasturi kraljevstvo. Engleska je u složenom stanju kada pobednik bitke kod Bosvorta, Henri Tjudor, treba da sedne na presto. Lizi i njena porodica, pristalice bivšeg kralja, nalaze se u velikoj opasnosti. Lizi mora da ispuni obećanje da će se udati za kralja da bi donela mir naciji podeljenoj ratom. Ali kruže glasine da je Lizin davno izgubljeni brat princ Ričard živ i da planira da preuzme presto – što primorava Lizi na nemoguć izbor između njenog novog muža iz dinastije Tjudor i dečaka koji bi mogao biti njen brat i zakoniti kralj iz dinastije Jork. 

U ovoj zanimljivoj seriji takođe glume Esi Dejvis (kraljica udovica Elizabeta Vudvil), Vinsent Regan (Džasper Tjudor), Džoana Voli (vojvotkinja od Burgundije), Suki Voterhaus (Sesili od Jorka), Rebeka Benson (Margaret Plantagenet zvana Megi), Patrik Gibson (‘Dečak’ tj. princ Ričard takođe poznat kao Perkin Vorbek), Ris Kona (Edvard Plantagenet takođe poznat kao Tedi, grof od Vorvika) i Kenet Kranam (biskup Morton).

Bela princeza, serija od osam epizoda i moćna kraljevska drama, biće premijerno prikazana na kanalu Epic Drama u centralnoj i istočnoj Evropi 26. maja, sredom u 21.00h. Kasnije ove godine na taj kanal stiže i treći i poslednji deo trilogije, Španska princeza.

Dostupna je usluga pregleda epizoda po zahtevu. 

Dodatne informacije o kanalu Epic Drama možete pronaći na internet stranici www.epicdrama.rs

Izvor i odgovornost objave: www.viasatworld.com

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.