Filmovi&Serije Srbija

11. Dečji filmski festival – „KIDS FEST“

Danas u svetu postoji puno filmskih festivala koji su (uglavnom) posvećeni odraslima, dok oni posvećeni mlađoj populaciji su u manjini. Jedan od filmskih festivala koji nudi program namenjen deci jeKIDS (deca) FEST„. Ove godine održava se 11. po redu.

11. Dečji filmski festival – „KIDS FEST“ održava se širom Srbije (Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, i još trideset gradova širom zemlje) od 19. do 25. oktobra 2015. godine. Ovaj festival je najposećenija manifestacije za decu kod nas, a u ovogodišnjem programu premijerno će se naći 13 najboljih 2D i 3D ostvarenja iz zemalja širom sveta. Najveći broj animiranih filmova iz programa je sinhronizovan na srpski jezik.

Repertoar ovogodišnjeg festivala:

Zozonci u zemlji vetra – 3D“ Italija (animirani, avanturistički, komični film za uzrast od šest i više godina, sinhronizovano, trajanje: 1 sat i 20 minuta)

Pogledajte trejler:

https://www.youtube.com/watch?v=yVO7rhLwa7E

Zmajevo gnezdo: Zora ratnika – 3D“ – Kina (animirani, avanturistički film za uzrast od šest i više godina, sinhronizovano, trajanje: 1 sat i 26 minuta)

Pogledajte trejler:

Zmajeva kugla: Uskrsnuće – 3D“ – Japan (animirani film za uzrast od sedam i više godina, titlovano, trajanje: 1 sat i 33 minuta)

Pogledajte trejler:

Zmajeva kugla: Bitka bogova“ – Japan (animirani film za uzrast od sedam godina, titlovano, trajanje: 1 sat i 25 minuta)

Pogledajte trejler:

Uloga za Emu“ – Slovenija (igrani, ljubavni film za uzrast od dvanaest i više godina, titlovano, trajanje: 1 sat i 33 minuta)

Pogledajte trejler:

Smotanko i Trapavko: Neverovatna misija – 3D“ – Španija (animirani, komični film za uzrast od šest i više godina, sinhronizovano, trajanje: 1 sat i 31 minuta)

Pogledajte trejler:

Prdoprah Doktora Proktora“ – Norveška (igrani, komični film za uzrast od četiri i više godina, sinhronizovano, trajanje: 1 sat i 25 minuta)

Pogledajte trejler:

Mumini na Rivijeri“ – Finska (animirani, komični film za uzrast od šest i više godina, sinhronizovano, trajanje: 1 sat i 20 minuta)

Pogledajte trejler:

Pingvini sa Madagaskara – 3D“ – Sjedinjene Američke Države (animirani, avanturistički, komični film za uzrast od pet i više godina, sinhronizovano, trajanje: 1 sat i 32 minuta)

Pogledajte trejler:

Kod kuće – 3D“ – Sjedinjene Američke Države (animirani film za uzrast od četiri i više godina, sinhronizovano, trajanje: 1 sat i 34 minuta)

Pogledajte trejler:

Knjiga čini“ – Francuska (igrani, avanturistički film za uzrast od šest i više godina, titlovano, trajanje: 1 sat i 32 minuta)

Pogledajte trejler:

Kasper i Ema na safariju“ – Norveška (igrani, avanturistički film za uzrast od pet i više godina, sinhronizovano, trajanje: 1 sat i 23 minuta)

Pogledajte trejler:

Kapetan Sabljozubi“ – Norveška (igrani, avanturistički film za uzrast od šest i više godina, titlovano, trajanje: 1 sat i 36 minuta)

Pogledajte trejler:

https://www.youtube.com/watch?v=K2qF_us4GWc

Jedan život“ – Velika Britanija (dokumentarni film za uzrast od pet i više godina, titlovano, trajanje: 1 sat i 25 minuta)

Pogledajte trejler:

Hokus-Pokus Alfi Atkins“ – Norveška (animirani, porodični film za uzrast od četiri i više godina, sinhronizovano, trajanje: 1 sat i 12 minuta)

Pogledajte trejler:

Bamzi i grad lopova“ – Švedska (animirani film za uzrast od četiri i više godina, sinhronizovano, trajanje: 1 sat i 6 minuta)

Pogledajte trejler:

Grudvica“ – Australija (igrani, avanturistički film za uzrast od sedam i više godina, titlovano, trajanje: 1 sat i 33 minuta)

Pogledajte trejler:

Dečiji filmski festival – „KIDS FEST“ je umetnički festival filma i zabave, koncipiran po ugledu na slične manifestacije u svetu, a jedinstven na našim prostorima. Osim filmskog programa, deo „KIDS FEST-a“ su i mnogobrojne zabavne i edukativne radionice, koje se od 19. do 23. oktobra održavaju u holu Dvorane Doma Sindikata.

U radionicama i igraonicama ove godine učestvuju „Master Blaster“ (prva škola za rok i pop muziku u Beogradu), „Microsoft Experience Corner“, „Fabrika fotografa“, „Computerland“, škola prve pomoći „Crvenog krsta Beograd“, animacija dece „Zemlja čuda“, igraonica „Kamičak“, „Dexy Co“, plesna grupa „2Hot4Stage“, Metodička sekcija Društva hispanista, Animacija dece „Ara“, „UV Dance“, „Kilometar kose“ i „Klicker Box“.

Kao i prethodne godine, posetioci će biti u prilici da se druže i zabavljaju u inspirativnom i kreativnom kutku – „Politika za decu“, dok „Naxi radio“ ogranizuje neverovatne karaoke.

U Beogradu se festival najboljih svetskih filmskih ostvarenja za decu održava u sledećim bioskopima: „Dom sindikata“ (Dvorana), „Roda Cineplex„, „Cineplexx Ušće Shopping Centar“, „Cineplexx Delta City“ i „Fontana“.  U Novom Sadu pozornica „Kids festa“ je „Arena Cineplex“, u Kragujevcu „Cineplexx Kragujevac Plaza“, a u Nišu centar dešavanja je u bioskopu „Vilin Grad“.

Sav prihod od projekcije filma „Zmajeva kugla: Bitka bogova“ (prikazan 20. oktobra u Domu Sindikata, na „Crvenom danu“ – posvećenom svim ljudima dobrog srca koji žele da pomognu ugroženoj deci) namenjen je deci iz Svratišta. U okviru 11. Dečjeg filmskog festivala – „KIDS FEST-a“, u četvrtak 22. oktobra u 11h, u Dvorani Doma Sindikata održaće se „Snupijev dan“, posvećen najpoznatijem biglu na svetu i deci iz Zvečanske i Svratišta. Ako želite, možete da se priključite ovom lepom danu i zajedno sa mnogim poznatim ličnostima iz sveta filma i muzike ofarbate kućice za mališane iz domova.

U popularizaciji filmske umetnosti i kvalitetne zabave učestvovaće ambasadorka 11. „KIDS FEST-a“ Sara Jovanović.

Dečiji filmski festival – „KIDS FEST“, revija nekih od najboljih ostvarenja sedme umetnosti za decu iz celog sveta, jedini je događaj te vrste u Srbiji. Osnovan je 2005. godine. Sa preko 50 000 posetilaca prošle godine, ovaj festival postao je i najposećenija manifestacija za decu u zemlji. Deo festivala su i brojne radionice i igraonice koje „KIDS FEST“ organizuje u saradnji sa brojnim profesionalcima koji imaju iskustva u radu sa decom (pojedinci, nevladine organizacije, domaći i strani kulturni centri, ambasade, biblioteke, državne službe).

Dečiji filmski festival – „KIDS FEST“ proglašen je projektom od interesa u oblasti kulture.

11. Dečji filmski festival - "KIDS FEST"

Informacije o datumu, vremenu prikazivanja i ceni karata za filmove na http://kids-fest.com/sr/program/

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.