Zanimljivosti Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Dve sekunde su dovoljne da nekom ispunite san!

Mičel Markus (Mitchell Marcus) je momak koji ima poremećaj razvoja i koji je tim menadžer košarkaškog kluba srednje škole El Paso, iz Teksasa. Mičel je svim srcem uz klub svoje škole i to je njegova najveća ljubav. Po rečima njegove mame, još od prvih koraka u životu se zaljubio u košarku.

Njegov trener Piter Morales (Peter Morales) ga svakodnevno podržava i otvoreno priznaje da je Mičel njegov omiljeni član tima. Mičel je u timu konstanta podrška, inspiracija i pokazatelj kako se bori u životu.

Tim povodom u poslednjoj utakmici sezone, trener Piter je odlučio da za utakmicu ,,skine“ i u tim uvrsti i Mičela. Međutim, posebno iznenađenje koje je trener priredio bilo je da Mičel i zaigra na terenu. Dobio je ovacije i svojski se potrudio da postigne jedan koš, na isteku vremena utakmice. Saigrači su svaki loptu dodavali Mičelu i nakon nekoliko pokušaja Mičel nije uspeo da postigne koš.

,,Ova utakmica je posvećena Mičelu, i mene rezultat nije interesovao. Čak i po cenu da izgubimo, važno je bilo da Mičel ostvari svoj san. Nije dao koš, ali se nadam se da bio srećan na terenu“, rekao je trener.

Međutim na samo par sekundi pred kraj, kada je lopta bila u posedu protivniče ekipe, i kod protivničkog igrača, desilo se nešto što niko nije očekivao: Da će momak iz suprotnog tima da promeni tok utakmice i pokaže životnu lekciju iz ljudskosti, empatije, srčanosti i fair play-a. U narednom videu pogledajte ovu životnu priču koja će vam izazvati emocije…

https://youtu.be/YbNv2BojVz8

Ovaj video je možda neko od vas već video, ali zaslužuje da ga pogledamo opet.

Izvor: liftable.com

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.