Da li ste primetili čudan natpis na zgradi „Politike“?

0

Novine „Politika“ su od 1904-e, pa do danas, u većoj ili manjoj meri, uticale na stvaranje istorije načinom na koji su pratile velika dešavanja svuda oko nas. Najpoznatiji brend izdavačke kuće pored samih dnevnih novina je svakako „Politikin zabavnik“, a svojevremeno su izlazili i, na primer, „Mikijev zabavnik“, „Huper“ ili „Politika ekspres“. Zgrada ove kompanije u Makedonskoj 29.

Stara zgrada "Politike" u Makedonskoj

Stara zgrada „Politike“ u Makedonskoj

Poprilično često možemo da čujemo da je „Politiku“ pregazilo vreme, da je mahom čitaju penzioneri ili da je prevaziđena. No, i kada to čujemo, prilikom izgovaranja naziva ovog lista, svako od nas ima određeno poštovanje.

A da li ste primetili šta stoji na zgradi „Politike“?

Ako malo bolje pogledate dok budete prolazili, primetićete da je u pitanju (nekada) svetleća reklama na kojoj piše „97 godina sa vama!“ što znači da tu stoji i ne radi već 15 godina! U samoj izdavačkoj kući nisu znali da nam odgovore na pitanje zašto reklama nije skinuta toliko dugo.

Zgrada "Politike" danas

Zgrada „Politike“ danas

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Pola Dilan Dog, pola Gručo. Kada pišem, mislim da sam Marti Misterija. Kada ne pišem, govorim glasno. Stav, osmeh i smeh.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend