Sajam leskovačkog domaćeg ajvara, zimnice i vina

0

U subotu, 3. oktobra 2015. godine, u „Šop Đokićevoj kući“ u Leskovcu tradicionalno biće održan četvrti po redu Sajam leskovačkog domaćeg ajvara, zimnice i vina.

U toku manifestacije Leskovčani i meštani okolnih sela predstaviće svoje proizvode, od kojih je posebna pažnja posvećena domaćem ajvaru. Domaći ajvar sa juga Srbije dobio je sertifikaciju i žatitu geografskog porekla, te spada u poznati svetski brend. Svako ko želi moći će besplatno da proba proizvode, a svi koje prepoznatljivi ukus zimnice očara, moći će to i da kupe, jer su proizvodi sa ovog sajma prodajnog karaktera.

Ajvar je specijalna vrsta salate (specijalitet balkanske kuhinje) napravljena od crvene paprike. Potiče iz Srbije, pa se naziva „srpskom salatom“ ili „srpskim povrtnim kavijarom“. Najčešće se, uz papriku, dodaje i plavi patlidžan (ova vrsta mešavine poznata je i kao pinđur, tj. ajvar sa plavim patlidžanom).

Sajam domaćeg ajvara, zimnice i vina prvi put je održan 2012. godine.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend