Zanimljivosti

Besplatan online kurs o Velikom prasku i crnim rupama

Da li vas ponekad uplaši pomisao na beskonačnost univerzuma? Teorija o nastanku kosmosa, kao i onoga što zapravo jeste, dokle se prostire i hoćemo li ikada biti u mogućnosti da sagledamo njegovu beskonačnost i suštinu, jedna su od mnogih pitanja koja čuče u svakome od nas. Spoznaja da smo bozonske veličine u odnosu na nešto toliko veliko, nepoznato i neukrotivo, je i više nego zastrašujuća.

Ukoliko ste zainteresovani da saznate dokle je nauka stigla u saznanjima o kosmosu, Velikom prasku i crnim rupama, kao i da shvatite zašto je gravitacija toliko bitna i problematična, možete se prijaviti na online kurs koji je potpuno besplatan.

Za kurs vam nije potrebno nikakvo predznanje iz fizike, matematike ili neke druge prirodne nauke. Sve što je potrebno je da razumete engleski jezik i da se registrujete.

Kurs povezuje upravo silu gravitacije, fundamentalne sile koja je zajednička osobina svakog pojma u kosmosu. Veliki prasak. Crne rupe. Tamna energija. Prostor. Vreme. Gravitacioni talasi. Širenje univerzuma. To je ono o čemu će vas ovaj kurs naučiti.

Čitava ideja o ovakvom vidu učenja potekla je zbog obeležavanja 100 godina od Ajnštajnove teorije relativiteta.

Svemu ovome podučavaće vas renomirani francuski naučnik Pjer Binetrui (fr.Pierre Binétruy), a predavanja počinju 26. oktobra.

Ukoliko želite da saznate više o kursu i prijavite se, posetite Gravity! From the Big Bang to Black Holes.

Takođe, ukoliko ste radoznali kada je u pitanju ova tematika, pročitajte knjigu Stivena Hokinga „Teorija svega“.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.