Beogradski umetnik oslikao mural u srcu Madrida

0

Beogradski vizuelni umetnik Andrej Žikić – ARTEZ u prethodnom periodu obojio je zidove mnogih gradova, među kojima su Istanbul, Beč, Kairo, Almati, da bi prošle nedelje u okviru umetničkog sajma „Urvanity Art Fair“ naslikao mural u jednoj od najprometnijih ulica u Madridu.

Mural pod nazivom „O ovom gradu“ proteže se na četiri sprata u glavnoj, veoma prometnoj, gradskoj zoni.

Elementi na muralu su prepoznatljivi za rad ovog umetnika: nežni ženski lik, sobne biljke, kućica za ptice, knjige… A ovog puta predstavljaju poziv putnicima da dođu u Madrid, kako ističe Artez, i objašnjava:

„Mural priča o Madridu, mestu gde posetioci iz celog sveta mogu da dođu i uživaju u živopisnim umetničkim i kulturnim sadržajima koje ovaj grad nudi. Devojka prikazana na muralu drži gomilu knjiga važnih za istoriju i kulturu grada, kao i malu kućicu za ptice koja poziva sve ptice-selice da dolete ovde i osećaju se kao kod kuće!“

Photo credit Andrej Zikic 

Rad je izazvao veliku pažnju prolaznika – kako lokalnog stanovništva, tako i turista.

„U jednom trenutku sam se okrenuo i dočekale su me ovacije – oslikavanje je posmatralo više od pedeset ljudi koji su mi aplaudirali!“, seća se Artez i dodaje da je kasnije saznao da je i Manuela Karmena, gradonačelnica Madrida, tražila organizatorima festivala da joj pošalju fotografije murala.

„Urvanity Art Fair“ predstavio je radove više od devedeset internacionalno afirmisanih umetnika sa cele planete. Pa se tako, pored ovog murala, Artez španskoj publici predstavio i sa nekoliko akrila na platnu.

 

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend