Zanimljivosti

Beč – Nova atrakcija: komora za letenje

U bečkom Prateru nedavno je otvorena nova atrakcija za posetioce: vazdušni kanal u kojem će posetioci imati priliku da dožive osećaj letenja kao skokom sa padobranom.

„Wind-O-Bona“ je kapsula visoka 15 metara i prečnika četiri metra u kojoj vazduh struji brzinom i do 280 kilometara na čas. Posetioci mogu u zatvorenom prostoru da dožive osećaj letenja kroz vazduh bez obzira na to da li su početnici ili profesionalni letači padobranom. Ideja za ovu vrstu zabave u austrijskoj prestonici nastala je pre tri godine a nedavno je obavljen probni let.

Slika: Foto © www.windobona.at
Slika: Foto © www.windobona.at

Ovaj vertikalni vazdušni kanal sa svojim dimenzijama spada među najveće komore za letenje na svetu. Projektovan je tako da u njemu istovremeno može uživati najviše osam letača, a jedini uslov je da su učesnici stariji od osam godina. Pre samog letenja posetioci prolaze kroz kratku obuku o letećim pozama, visokom i niskom letenju, okretanju za 360 stepeni, razumevanju znakova i pravilima letenja.

Cena ove avanture je 49 evra uključujući obuku i opremu u koju spadaju zaštitne naočare, šlem i odelo. Prvi koraci se prelaze zajedno sa instruktorom nakon čega mnogi mogu samostalno da lete i da izvode jednostavne okrete.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.