Zanimljivosti Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Beč: “Game city 2016“ u gradskoj kući

Bečka gradska kuća već deset godina je jednom godišnje centar gde se okupljaju ljubitelji video igrica. Ove godine jubilarna 10. manifestacija „Game City“ održava se od 23. do 25. septembra a očekuje se dolazak oko 80.000 zainteresovanih u želji da se informišu o najnovijim trendovima. Ove godine sve se vrti oko virtuelne realnosti (VR).

Od 2007. godine kada je ovaj događaj posetilo 25.000 zainteresovanih promenilo se dosta toga, kažu organizatori.
Vremenom je „Game City“ postao najveći događaj koji se održava u bečkoj većnici a tzv. „gaming“-scena stigla je u središte društva i nije više izolovana. To potvrđuje i činjenica da studiji sa video igricama naprave više prometa nego firme holivudskih produkcija. Osim toga publika je pre deset godina bila uglavnom mlađa dok je danas prosečna starost 31 godina.

Ova manifestacija je započela kao reakcija na debatu o igricama ubica u Nemačkoj koja se vodila nakon masakra u Emsdetenu. Danas organizatori ovu manifestaciju predstavljaju više kao informativni skup za roditelje i decu.

Najveću oblast na ovom događaju čini zona gde austrijski i inostrani proizvođači softvera i hardvera predstavljaju svoje nove proizvode. Veliki fokus stavljen je na virtuelnu realnost tj. doživljaj video igrica kroz specijalni sistem naočara.

© www.game-city.at
© www.game-city.at

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.