Zanimljivosti Srbija

5 koraka za savršeni venčić od cveća za ovo proleće!

Uz proleće stižu i novi trendovi sezone kako u modi i enterijeru, tako i u cvetnom dizajnu. Boje i ukusi koji će ovo proleće učiniti jedinstvenim i magičnim su definitivno mint i berry! U narednih par koraka naučićemo vas kako da napravite savršeni venčić koji je najjednostavnija forma cvetnog dizajna i postanete deo #MintBerryFever prolećnog trenda.

  1. Od grančica breze i vrbe ispletite kružnu formu koju na krajevima pričvrstite žicom ili kanapom. Ovu vrstu grančica biramo jer su dovoljno čvrste da izdrže težinu cveća koje ćemo uplesti, ali i elastične da poprime oblik savršenog kruga.
  2. Sledeći zadatak je da pripremite cveće. Pažljivo skinite suve ili oštećene listove sa stabla i birajte cvetove sa laticama koje se nisu potpuno rascvetale kako bi vam venčić duže trajao. Ruže i lizijantusi uz cvetiće karanfila i divljih orhideja u boji borovnice učiniće da vaš venčić izgleda mistično.
  3. Došli ste do koraka kada pažljivo treba da upletete cveće u grančice vrbe i breze. Važno je da pupoljke slažete po nijansi i veličini jer će na taj način venčić stilski izgledati lepo, a uz malo zelenila dobićete bogatu formu koju ste želeli.
  4. Kako biste oplemenili aranžman dodajte bobice koje imamo u prirodi. Mint boja u floralnom svetu nije baš moguća, zato se služimo malim trikovima. Cveće i listove farbamo blago zelenom nijansom koja pre svega nije agresivna i neće oštetiti strukturu biljke.
  5. Nijanse koje će se odlično složiti uz mint i berry, su bela i nežno roze. U spektru boja i dizajna to je puna kombinacija i zato izaberite roze cvetove koji će pored mint i berry elementa izgledati savršeno.

Čestitamo, dobili ste venac kao odličnu formu koju posle možete da okačite na zid ili jednostavno položiti na stočić i u njega staviti sveću ili neko voće I tako dobiti kratak spoj jednostavnosti i elegancije.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.