Svet

Za FemPower-projekte 500.000 evra

U cilju povećanja udela žena u oblasti operacionog istraživanja i razvoja Privredna agencija Beča raspisala je konkurs podrške „FemPower 2015“. Udeo žena u oblasti operacionog istraživanja u Beču iznosi 24 odsto i najveći je u čitavoj Austriji. Ipak u glavnom gradu Austrije postoji želja da ovaj procenat u budućnosti bude još veći. „Nama u ovoj oblasti status quo-stanje nije dovoljno, konkursom „FemPower“ mi šaljemo jasan znak da se u našem fokusu nalaze istraživački projekti u kojima su žene glavni akteri“, objašnjava članica gradskog veća za ekonomska pitanja, Renate Brauner.

Poređenje sa brojem apsolventkinja u prirodnim i tehničkim studijskim oblastima (skoro 40 tj. 30 odsto) pokazuje da personalni resursi u okviru istraživanja i razvoja moraju da budu povećani. Poziv na konkurs „FemPower 2015“ bečke Privredne agencije adresiran je ciljano na istraživačke projekte bečkih preduzeća u kojima su prvenstveno zaposlene žene. Za najbolje projekte predviđene su premije u visini od 500.000 evra. Podneti projekti moraju da ispunjavaju najmanje jedan od sledećih kriterijuma: projekat vodi žena, na sprovođenju projekta su znatno angažovane žene, aspekti rodne ravnopravnosti imaju u okviru projekta posebnu važnost.

Rok za dostavljanje projekata je 14. septembar 2015. godine a detaljne informacije mogu se dobiti na stranici: http://wirtschaftsagentur.at/foerderungen.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.