IT&Tehnologija Svet

Xiaomi uskoro pokreće proizvodnju električnih vozila

Xiaomi korporacija („Xiaomi“ ili „Grupa“) danas je objavila da je kompanija Xiaomi EV Company Limited završila proces registracije preduzeća  sa početnim kapitalom od 10 milijardi RMB. Lei Jun, osnivač, predsednik i izvršni direktor kompanije Xiaomi, biće pravni zastupnik kompanije Xiaomi EV Company Limited. Ovo predstavlja ključnu tačku dugoočekivane inicijative o proizvodnji pametnih električnih vozila (EV) koja je zvanično ušla u razvojnu fazu.

Krajem marta 2021. godine, Lei Jun, osnivač Xiaomi -a, najavio je u svom govoru poslovnu inicijativu -kompaniju EV i tada se  Xiaomi  obavezao da će u narednih 10 godina ukupno uložiti oko 10 milijardi USD u poslovanje sa električnim vozilima, sa početnim ulaganjem od 10 milijardi RMB. On је saopštio kako će sam voditi tim i lično se založiti za poslovanje kompanije Xiaomi EV . Danas je Lei Jun postao pravni zastupnik Xiaomi EV Company Limited i vodi tim čiji je plan da udvostruči proizvodnju EV kako bi svoja obećanja pretvorio u dela, pokazujući svoju čvrstu odlučnost i veru.

Od kada je Xiaomi najavio pokretanje poslovanja sa električnim vozilima, kompanija je postala nada   za oživljavanje automobilske industrije i stvorena je prilika za inovaciju potencijalnog  razvoja. 28. jula, Lei Jun je okupio talente za Autonomno odeljenje na Veibu. Tokom poziva za zaradu u drugom kvartalu 2021. godine 25. avgusta, Vang Ksiang, partner i predsednik Xiaomi -a, izrazio je da oseća ogromnu ljubav automobilske industrije prema Xiaomi -u jer je kompanija dobila više od 20.000 radnih biografija. Xiaomi EV tim pažljivo je odabrao talente i formirao tim od oko 300 zaposlenih. Velika zainteresovanost prilikom regrutovanja talenata pokazala je da je Xiaomi postao nova sila koja nosi velika očekivanja među poslovnim ljudima. Kako se tim i dalje brzo širi, dobrodošli su da im se pridruže i više talentovanih pojedinaca istomišljenika.

Tokom 5 meseci od objavljivanja Xiaomi EV inicijative do zvanične registracije EV kompanije, Xiaomi EV tim je sproveo ogroman broj istraživanja korisnika i ispitivanja lanca industrije, sa više od 2000 anketa i preko 10 poseta kolegama iz industrije i partnerima, istovremeno osmišljavajući EV proizvode i formirajući  tim.

Osim toga, Xiaomi je 25. avgusta najavio kupovinu kompanije za tehnologiju autonomnih vozila Deepmotion Tech. Ovo pokazuje da se Grupa počela fokusirati na izgradnju automobilskih tehnologija i talenata. U Xiaomi -u trenutno ima 16.000 inženjera, a njihovi troškovi istraživanja i razvoja iznosili su skoro 10 milijardi RMB 2020. To pokazuje Xiaomi-jevu sposobnost i samopouzdanje u poslovanju sa  velikim brojem talenata i tehnologija. Xiaomijeve tehnološke prednosti u veštačkoj inteligenciji, novim materijalima i drugim poljima formiraće snažnu podršku automobilskom biznisu.

U međuvremenu, Xiaomi je izvestio o rekordnom prihodu i rastu dobiti Grupe u rezultatima zarade kompanije u drugom kvartalu 2021. godine. U drugom kvartalu 2021. godine, ukupni prihodi kompanije Xiaomi iznosili su 87,8 milijardi RMB, što predstavlja povećanje od 64,0% u odnosu na prethodnu godinu; prilagođena neto dobit za period iznosila je 6,3 milijarde RMB, što je povećanje od 87,4% u odnosu na prethodnu godinu. I ukupni prihod i prilagođena neto dobit dostigli su rekordne vrednosti u kvartalu. Pored toga, Xiaomi EV poslovanje je završilo brzu izgradnju tima, dok je mnogo uložilo u ključnu tehnologiju autonomne vožnje i zvanično registrovano Xiaomi EV Company Limited. Brojna dostignuća su dokazala da je nakon 5 meseci priprema  Xiaomi bolji nego ikad i spreman da krene na novo putovanje, kao i da su buduće performanse Xiaomi EV vredne svih očekivanja.

Izvor i odgovornost objave: Smartpoint Adria

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.