Svet

WeAreDevelopers Kongres – Preko 8.000 učesnika na jednom mjestu

WeAreDevelopers kongres, na jednom mjestu okuplja developere i IT stručnjake iz cijele Evrope. Cilj kongresa je povezati developere međusobno u svrhu širenja znanja, te također povezati kompanije i startupe sa najboljim IT stručnjacima. WeAreDevelopers je za tri godine postao globalni brend koji sarađuje sa velikim korporacijama poput: Microsoft, Google, Facebook, IBM, SAP, Adidas, Porsche i Informatik.

Ovogodišnji kongres će se održati kao i prethodne tri godine u Beču, a zbog iznimnog interesovanja se premješta u Austria Centar Vienna, prostran objekat površine 50.000 m2. Ova trodnevna konferencija osim svog zanimljivog i dinamičnog programa, za goste koji dolaze sa djecom koristi besplatan program „Child Care“ gdje se niz profesionalnih dadilja, u specijaliziranom prostoru, brine o njihovoj djeci. Osim predavanja, konferencija nudi i mjesto gdje developeri mogu da se upoznaju i eksperimentišu sa najnovijim izumima koji će tek izaći na tržište. Kako bi se svi gosti osjećali kao kod kuće, pored oficijelnog dijela kongresa, učesnici će imati obezbjeđene zakuske, velike količine omiljenog napitka – kafe, te pristup raznim zabavama.

Woz, John Romero, Angie Jones i mnogi drugi…

Kao što je ranije najavljeno, WeAreDevelopers kongres, ove godine dovodi Steve Wozniaka osnivača kompanije Apple-a, računarskog pionira i izumitelja. Kao istinska ikona Silicon Valleya u proteklih 30 godina, „Woz“ je pomogao u stvaranju računarske industrije kojoj svjedočimo svakodnevno. Danas je glavni naučnik kompanije za virtuelizaciju podataka – Primary Data. Između ostalog, „Woz“ je i osnivač organizacije Electronic Frontier Foundation.

Pored „Woza“, ponovo se listi predavača pridružuje John Romero. John je nagrađivani dizajner i programer igara, čiji radni portfolio uključuje 130 projekata, od kojih je 107 doživjelo komercijalni uspjeh. John Romero je kreator bezvremenih hitova kao što su Wolfenstein 3D i Quake.

Na temu razvoja sveprisutnih socijalnih mreža, predavanje će održati i Angie Jones, senior inžinjer za automatizaciju u kompaniji Twitter. Angie je učestvovala u razvoju strategija automatizacije i okvira za bezbroj softverskih proizvoda. Također, vrlo često prenosi svoje bogato znanje na konferencijama kroz tehnološke radionice za talentirane djevojke programere – Black Girls Code.

Najpovoljnje ulaznice još uvijek u opticaju

WeAreDevelopers kongres trenutno broji 46 potvrđenih govornika koje će gosti konferencije imati priliku slušati tokom trodnevne manifestacije.

Early Bird ulaznice po najpovoljnijoj cijeni još uvijek je moguće kupiti do 28. februara na zvaničnoj stranici kongresa https://www.wearedevelopers.com/congress/?tickets=1

Startupi i druge kompanije mogu ostvariti timske popuste (pogodnost traje do 16. februara), uz kontakt WeAreDevelopers tima na sarajevo@wearedevelopers.com

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.