Svet

Viennacontemporary 2017

U periodu od 21. do 24. septembra 110 galerija i institucija iz Austrije i 26 zemalja sveta predstaviće svoje umetnike i programe u Marks hali („Marx Halle“) u Beču u okviru međunarodnog sajma umetnosti „viennacontemporary 2017“. Ovogodišnje specijalne izložbe „ZONE1“, „Solo & Sculpture“, Focus: Hungary“ i „Nordic Highlights“ podvlače značaj ovog sajma za predstavljanje mladih i priznatih umetnika, kao i umetničkih scena zemalja koje će učestvovati na sajmu.  

Prateći program i ove godine nudi uživanje u umetnosti za sve starosne grupe, i obuhvata filmske i video prezentacije, razgovore i diskusije, predstavljanje umetnosti kroz različita vođenja, kao i porodični program. „Ovogodišnja mešavina renomirane umetnosti i novih umetničkih otkrića zainteresovaće kako ljubitelje umetnosti tako i međunarodne kolekcionare“, izjavila je Kristina Štajnbreher-Pfant, umetnički rukovodilac sajma.

„Grad Beč nije samo mesto razmene i posredovanja u kulturi i umetnosti, već je poslednjih godina postao centar razvoja i napretka srednje Evrope. Želja nam je da kroz saradnju sa partnerima iz kulture, privrede i sa kreativne scene podržimo i razvijamo ovu tendenciju u budućnosti“, naglašava Dmitri Aksenov, predsednik „viennacontemporary“.


http://www.viennacontemporary.at/de/

 

Copyright: Andreas Gehlen

(Evamaria Šaler, 2017.)

Copyright: Hiroji Kubota / Magnum Photos

(Hiroji Kubota, Kina, 1980.)

Copyright: William Klein

(William Klein, Njujork, 1954.)

Copyright: Wim Wenders

(Wim Wenders, Novi Meksiko, 1983.)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.