Svet

Vesti iz Beča: Akcija zapošljavanja građana starosti 50+

„Akcija 20.000 je najambicioznija akcija na tržištu rada u poslednjih nekoliko decenija. Od 1. januara 2018. godine planiramo da prepolovimo broj dugoročno nezaposlenih građana starosti preko 50 godina na održiv način i pružimo hiljadama ljudi ozbiljnu perspektivu“, izjavio je Alois Šteger, austrijski ministar za rad i socijalna pitanja.

Pressekonferenz zum Thema Aktion 20.000 mit Bundesminister Alois Stöger und Mag.a Renate Brauner,

Skoro 25 procenata svih nezaposlenih u Beču u 2016. godini imali su preko 50 godina. Čak 20.000 Bečlija starosti preko 50 godina bili su dugoročno nezaposleni u prošloj godini, što znači da su više od godinu dana u kontinuitetu bili bez zaposlenja. „Bilo nam je odmah jasno da ćemo se uključiti u akciju 20.000 koja se organizuje na saveznom nivou. Uspeli smo da otvorimo 200 novih radnih mesta u institucijama grada Beča u vrlo kratkom roku“, izjavila je Renate Brauner, članica gradske vlade zadužena za privredu.

Prijava za nova radna mesta je počela 30. juna 2017. godine, a traženi su profili različitih kvalifikacija, od IT poslova, preko tehničkih i strukovnih do socijalnih i pomoćnih poslova. Svrha novih radnih mesta jeste da se obezbede poslovi za nezaposlene, a usluge grada i dalje poboljšavaju i razvijaju.

Slike: © David Bohmann / PID

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.