Svet

Ugledajte se na Amal Alamudin – žena koja je osvojila Klunija!

Još davne 1909. godine otočele su borbe za ekonomska, politička i društvena prava žena. Žene su se borile za ravnopravnost polova i više se to ne dovodi u pitanje, ali koliko su se promenili pogledi na žene posle skoro jednog veka?

Žena koja obeležava prošle ali i ovu godinu svakako je poznata Amal Alamudin. Ukoliko kucate njeno ime na Google pretraživaču većina naslova odnosi se na odevne kombinacije ove dame, o tome da li je premršava ili zgodna, koliko novca je potrošila za određenu garderobu i tome slično.amal

Udajom za poznatog glumca Džordž Klunija, njeno ime se nalazi u svim novinama, ali se uglavnom piše kako je lepotica Amal osvojila napoželjnijeg neženju, piše se o tome šta je obukla dok su šetali gradom, komentarisalo se o tome kako je namestila kosu… Jedini drugačiji naslov bio je u časopisu “The Business Woman” i glasi “Međunarodno priznata advokatica Amal Alamudin udala se za glumca”.

Neki bi odmah rekli previše feministično gledište. Možda i jeste, ali to mogu reći oni koji su malo upoznati u život ove dame.

Svakako da je nametnuto da izgled u 21. veku bude jedna od najvažnijih stvari, ali zar se tako lako zaboravlja da žene pored toga što zrače i privlače svojim izgledom, mogu isto tako biti i pametne i obrazovane ?
U moru naslova, gde se žene samo povezuju sa poznatim muškarcima, dok se samo ceni kako su odevene, malo prostora se daje uspešnim ženama. ,,Žena zmaj“, kako kod nas znaju da oslove uspešne i sposobne žene vredne su divljenja.

Adria Daily magazin
Amal Alamudin Kluni je pokazala da žena može biti i uspešna u poslu, ali i ostavljati bez daha svojim izgledom. Ona se 15 godina bavi međunarodnim pravom. Diplomirala je pravo na Oksfordu i radila u prestižnim britanskim advokatskim firmama. Takođe, pohađala je pravo na Univerzitetu u Njujorku i stekla zvanje mastera. Radila je i u Njujorku, a zatim se specijalizovala za slučajeve iz oblasti međunarodnog krivičnog prava, kao i ljudskih prava i slučajeva izručivanja. Govori tri jezika engleski, arapski i francuski. Sada je na čelu internacionalne delegacije koja pokušava da obezbedi oslobađanje bivšeg predsednika Maldiva – Mohameda Našida, koga je aktuelna vlada optužila za terorizam.

amal1
Čak i sam Kluni rekao je kako on svojoj supruzi služi da bude lep i pristojan i da je za nju samo trofej. Kako je rekao za UK Weekly, često se oseća kao “idiot” dok razgovara sa svojom ženom.

Istinito je ono da odelo ne čini čoveka, Amal je ovo i dokazala. Iako je modna ikona, ona je i u svetu poslovnih ljudi neko ko zaslužuje da bude cenjena i poštovana. Tako da iako je previše naslova o starletama, raznim poznatim pevačicama, ipak postoji osoba koja se ističe u moru istih. I izabrala je da bude ne samo lepa, već i pametna. Ipak, devojčice imate na koga da se ugledate!

epa04418415 RECROP OF epa04418382 US actor George Clooney (L) and his fiance, Lebanese-British lawyer Amal Alamuddin (R) arrive in Venice, Italy, 26 September 2014. According to media reports, the wedding of George Clooney and Amal Alamuddin is to take place in Venice this weekend. EPA/ALESSANDRO DI MEO ** Usable by LA, CT and MoD ONLY **

US actor George Clooney (L) and his fiance, Lebanese-British lawyer Amal Alamuddin (R) arrive in Venice, Italy, 26 September 2014. According to media reports, the wedding of George Clooney and Amal Alamuddin is to take place in Venice this weekend. EPA/ALESSANDRO DI MEO ** Usable by LA, CT and MoD ONLY **

 

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.