U Beču izložba: „Dijalog u tami“

0

Ko je oduvek želeo da sazna kako slepi shvataju svet oko sebe, ima mogućnost u Beču da upozna svet slepih na izložbi „Dijalog u tami“.

U najstarijem manastiru u glavnom gradu Austrije „Šotenštift“ (Schottenstift) nalazi se muzej u kojem se ništa ne vidi. Slepi vode posetioce kroz prostor, a ono što je posebno – vlada potpuni mrak, doživljaj koji „otvara“ oči i pruža više razumevanja za slepe i slabovide.

U okviru ove izložbe slepi i posetioci koji vide menjaju uloge u trajanju od jednog sata. Slepi vodiči vode posetioce kroz svakodnevne situacije u mrklom mraku. Na oko 1.000 kvadratnih metara prostora gosti doživljavaju svakodnevne situacije, kao na primer, saobraćaj, kupovinu ili odlazak u bar i sve to u potpunoj tami. Različiti šumovi, vetar ili različiti podovi obogaćuju paletu opažanja.

Vođenja kroz izložbu izvode se u grupi od maksimalno osam osoba. Pored vođenja kroz izložbu u ponudi je i „Ručak u tami“. Cena ručka od četiri ganga, uključujući vođenje kroz izložbu iznosi 75 evra.

 

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Krenuo sa sportom, prešao na turizam, završio na internetima. Analogno dete u digitalnom svetu. Ne voli nepravdu. Kolumnista.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend