Svet

U aprilu 1,2 noćenja u Beču

U aprilu ove godine Beč je ostvario 1.221.000 noćenja, što je 0,1 odsto više nego istog meseca 2015. godine. Od januara do aprila ove godine ostvareno je 3.912.000 noćenja.

Porast broja noćenja u aprilu ostvaren je pre svega zahvaljujući povećanom broju noćenja domaćih gostiju iz Austrije (+2%) kao i noćenja iz Velike Britanije, Rumunije i Holandije. U vrhu po broju ostvarenih noćenja u aprilu bili su gosti iz Holandije sa ostvarenih +14% noćenja. Blagi rast broja noćenja ostvaren je iz Francuske dok su noćenja gostiju iz Nemačke, Italije, SAD, Švajcarske, Španije i Rusije ostala ispod prošlogodišnjeg nivoa istog meseca. Poseban rast noćenja ostvaren je iz Kine +13%, iz Poljske +23% kao i iz Indije +28%. Prema hotelskim kategorijama profitirali su hoteli sa pet zvezdica kao i smeštajni kapaciteti nižih kategorija, dok su hoteli sa 3 i 4 zvezdice ostvarili minus.

Wien, 2015, Haas Haus, Sfephansdom, Do&Co, Copyright www.peterrigaud.com
Wien, 2015, Haas Haus, Sfephansdom, Do&Co, Copyright www.peterrigaud.com

U periodu od januara do aprila 2016. godine Beč je sa 3.912.000 noćenja ostvario 6,1% plus u poređenju sa istim periodom 2015. godine.

Restoran „Do & Co“ na trgu Stephansplatz © WienTourismus/ Peter Rigaud

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.