Svet

Tehnologija SafeMoney kompanije Kaspersky Lab dobila je izvanredne ocene od MRG Effitas-a

Safe Money, tehnologija kompanije Kaspersky Lab za zaštitu onlajn transakcija, još jednom je osvojila priznanje svetskih stručnjaka, kada joj je MRG Effitas dodelio najveće moguće priznanje: nagradu za bezbednost internet bankarstva za 2014/15. godinu, na osnovu njenog učinka u svim kvartalnim testovima.

Za razliku od drugih nezavisnih kompanija koje sprovode uporedne testove bezbednosnih rešenja, MRG Effitas ocenjuje pouzdanost i efikasnost određenog sigurnosnog programa kada su u pitanju finansijske pretnje. Oni redovno analiziraju najnovije verzije specijalizovanih softverskih rešenja koja obezbeđuju finansijske transakcije i univerzalne programe koji sadrže integrisanu tehnologiju za finansijsku zaštitu. U ovom slučaju, kompanija je analizirala Safe Money, tehnologiju koja je integrisana u program Kaspersky Internet Security.  Prema razultatima četiri kvartalna testa u periodu između drugog kvartala u 2014. i prvog kvartala u 2015. godini, ova tehnologija se pokazala kao najefikasnija – pri čemu je prikazala odlične rezultate tokom sva četiri istraživanja i na osnovu toga dobila sertifikat kompanije MRG Effitas.

award_logo_
Tehnologija SafeMoney kompanije Kaspersky Lab dobila je izvanredne ocene od MRG Effitas-a

Metodologija testova je napredovala tokom godine: programi su imali zadatak da se izbore sa nizom najnovijih i aktivnih finansijskih pretnji i malvera, kao i da spreče kređu finansijskih podataka tokom transakcija  na zaraženim sistemima koji su imali za cilj da imitiraju najčešće tipove botnet mreže. Pored toga, u drugom kvartalu 2014. istraživači su simulirali napad sa „čovekom u sredini“, u trećem kvartalu 2014. i prvom kvartalu 2015. pokušali su da prevare sigurnosne programe tako što su prusmeravali API pozive, a u četvrtom kvartalu 2014. su zaobišli zaštitu internet pretraživača pomoću kompatibilnosti aplikacija za Windows operativni sistem i „AppInit“ DLL fajlova.

Kako bi bili obezbeđeni podjednaki uslovi za sve aplikacije, određeni testovi su podrazumevali da u okviru programa Kaspersky Internet Security bude aktivna samo Safe Money tehnologija a da svi ostali podsistemi budu neaktivni. Čak ni to nije sprečilo ovaj proizvod da detektuje i uspešno blokira sve pretnje.

„Nije svaka sigurnsna tehnologija u mogućnosti da se efikasno izbori sa trenutnim finansijskim sajber pretnjama. Još manji broj njih ima sposobnost da konstantno ispunjava ovaj zadatak s obzirom na širok spektar pretnji. Safe Money tahnologija je konstantno, tokom svakog testa, dokazivala svoju efikasnost. Zbog toga smo jako zadovoljni što možemo kompaniji Kaspersky Lab da dodelimo nagradu za bezbednost inetrnet bankarstva za 2014/15. godinu”, izjavila je Sveta Miladinov, osnivač i glavni izvršni direktor kompanije MRG Effitas.

Jevgenij Kasperski (Eugene Kaspersky), predsednik i glavni izvršni direktor kompanije Kaspersky Lab, prokomentarisao je rezultate ovih istraživanja: „Nezavisni specijalizovani testovi su veoma korisni kako za korisnike tako i za kompanije koje razvijaju ove programe. Jako sam zadovoljan što je naš program pokazao zavidne rezultate u uslovima koji su najpribližniji uslovima u realnom svetu. Odavno je postalo jasno da internet zaštita ne sme da se zasniva samo na osnovnim antivirus programima; takođe je jako bitno da i drugi segmenti budu adekvatno zaštićeni, kao što su, na primer, finansije korisnika“.

Safe Money predstavlja ključnu sigurnosnu tehnologiju kompanije Kaspersky Lab. Ona se koristi kako bi se zaštitile bankarske transkacije i integrisana je u proizvode za privatne korisnike kao i u korporativne proizvode. Ova tehnologija pruža višeslojnu zaštitu finansijskih aktivnosti korisnika tako što analizira da li je računar zaražen štetnim programima, proverava autentičnost veb sajtova preko kojih se vrše transakcije i na taj način ih obezbeđuje.

Trofej koji se dodeljuje kao nagrada za bezbednost internet bankarstva je u obliku štita, pri čemu se na postolju nalazi novčić koji sadrži logo kompanije MRG Effitas. Fokus može biti ili na štitu ili na novčiću koji se nalazi na postolju. Štit simbolizuje zaštitu i bezbednost, dok novčić simbolizuje valute i bogatstvo. Štit takođe može da se tumači i kao otvorena školjka gde se umesto bisera nalazi novčić. Okvir od ugljeničnih vlakana koji krasi štit i postolje simbolizuje naprednu tehnologiju, zaštitu i bezbednost.

 

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.