Svet

Služba za vlasnike uginulih ljubimaca

Za mnoge stanovnike austrijske prestonice su kućni ljubimci verni pratioci kroz svakodnevnicu.

„U slučaju smrti ljubimca Grad Beč i mnogi partneri imaju sveobuhvatnu ponudu: u bečkom krematorijumu za ljubimce vlasnici se mogu dostojanstveno oprostiti od svojih četvoronožnih prijatelja“, kaže članica Gradskog veća za zaštitu životinja Uli Zima.

urne kao privesci
Urne kao privesci

Bečki krematorijum za ljubimce je od 1992. godine jedino preduzeće ove vrste u glavnom gradu Austrije. Ovaj krematorijum nudi pojedinačno i uobičajeno kremiranje pri čemu se tela uginulih ljubimaca spaljuju na temperaturi od 750 stepeni celzijusa. Kako tela životinja ne bi došla u direktan dodir sa plamenom, kremacije se obavljaju isključivo u kartonskim sanducima.

kartonski sanduk
Kartonski sanduk

U slučaju pojedinačne kremacije ožalošćeni vlasnici imaju priliku da pepeo svog ljubimca dobiju u urni i da se na miru oproste, a zatim da pepeo ponesu sa sobom kući ili da ga polože u zid ili grob za urne na groblju za životinje u Beču.

U slučaju uobičajene kremacije, kada se odjednom kremira više životinja, vlasnici nemaju mogućnost da se oproste od svog ljubimca ili da prisustvuju kremaciji. Pepeo svih životinja kremiranih na ovaj način polaže se u zajedničku urnu na bečkom groblju za životinje.

Cene ove usluge su raznovrsne. Tako je u ponudi širok asortiman urni čije se cene kreću od 36 evra. Troškovi kremacije za pojedinačno kremiranje iznose od 72 evra, odn. 54 evra za uobičajenu kremaciju. Prema tome troškovi kremacije jedne mačke (4-5 kg) iznose 130 evra, ako se ona kremira pojedinačno, ili 90 evra u slučaju da se kremira uobičajeno.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.