Muzika Svet

Singlom ‘Ahead Of The Game’ Gary Kemp najavljuje novi solo album!

  • April 15, 2021
  • 4 min read
  • 34 Views
Singlom ‘Ahead Of The Game’ Gary Kemp najavljuje novi solo album!

INSOLO’ je naslov drugog solo albuma osnivača grupe Spandau Ballet, ali i gitariste i pevača grupe Saucerful Of Secrets , Gary-ja Kempa.

Vodeći singl a budućeg albuma je “Ahead Of The Game” vedra i prozračna numera o kojoj Gary kaže:

“Richard Jones, moj dugogodišnji saradnik i odličan muzičar, svira bas u ovoj pesmi, a obzirom da je veliki ljubitelj pop muzike kasnih ’70-tih, osetio sam nešto od tog uticaja u načinu na koji je svirao ovu pesmu. Zbog toga sam i pomoćne vokale aranžirao tako da zvuče kao da su iz te ere, poput bendova Wings, 10cc i Supertramp.”

Kao tekstopisac i gitarista jedne od najpopularnijih grupa iz ’80-tih godina, Spandau Ballet, Gary Kemp je postao jedan od  komercijalno najuspešnijih autora dekade. Spandau Ballet su imali 23 hit singla i ukupno su proveli preko 500 nedelja na top listama, a njihovi albumi i singlovi su prodati u preko 25 miliona primeraka širom sveta. Pesme “True”, “Gold”, “Though The Barricades”, postali su pop standardi koji se i danas rado slušaju, a “Gold” je bio izabran za pesmu Olimpijskih igara u Londonu, 2012.

Uporedo sa uspešnom muzičkom karijerom, Gary je ostvareni filmski i pozorišni glumac, igrao je u filmu “Bodyguard”, kao i na sceni londonskog West End pozorišta, Lloyd Theatre Company. Gary i njegov rođeni brat, Martin Kemp (takođe član Spandau Ballet), su zajedno igrali u poznatom filmu o braći Krej, “The Krays”, kao i u TV komediji BBC kanala, “The Kemps-All True”.

Kao član grupe, Nick Mason’s Saucerful Of Secrets, Gary Kemp je svirao gitaru i pevao rani materijal grupe Pink Floyd, uz veliku podršku kritike i publike. 

25 godina nakon prvog solo albuma, “Little Bruises”, Gary je komponovao i producirao album, “Insolo”. U pitanju je introspektivna kolekcija pesama, sa dve  dominantne teme: paradoks samoće u urbanom pejzažu  i posmatranje života u retrovizoru, odnosno refleksija prošlosti u sadašnjosti (po autorovom priznanju, “njegova rastuća opsesija”). 

Na pitanje zašto se tek sada odlučio na drugi solo album, Gary odgovara:

“Sa grupom Nick Mason’s Saucerful Of Secrets obišao sam svet  i usput zaradio reputaciju gitariste i pevača, što nikada nisam uspeo u, matičnom bendu, Spandau Ballet. To mi je omogućilo da uradim svoj album, jer sada sam u izvesnim godinama kada osećam potrebu da razumem šta se dešava u svetu i u mom sopstvenom životu,  a jedini način na koji to mogu da uradim je samo-terapija- pisanje pesama.

Gary Kemp je svirao sve gitare na budućem solo albumu “Insolo”, dok su bas svirali Guy Pratt (Pink Floyd, David Gilmour), osim u pesmama  “Ahead of the Game” i  “Too Much” u kojima bas svira,već spomenuti,  Richard Jones . U pesmama “The Feeling”  i “Waiting for the Band”, bas svirao njegov brat,  Martin Kemp. 

Ash Soan (Seal, Adele, Rod Stewart, Trevor Horn) svirao je bubnjeve u pesmama “ Ahead of the Game”, “I Am the Past”, “The Fastest Man in the World”, “The Haunted “ ,“Our Light”. Bubnjeve u pesmama “ In Solo”  i “I Remember You” svirao je Ged Lynch (Peter Gabriel, Electronic, Goldfrapp), a on je ujedno svirao i perkusije u pesmama “The Haunted”,” In Solo” i “I Remember You”. Dok u pesmi “Too Much “ bubnjeve svira Roger Taylor(Queen).

Matt Clifford (The Rolling Stones, Mick Jagger) svirao je francusku  hornu (rog) u pesmama  “Insolo”, “Too Much” i  “I am the Past”. Saksofon u “ Waiting for the Band” svirao je  Theo Travis (Soft Machine, David Gilmour, Steven Wilson), dok je  Lily Carassik (Modern Nature) svirala trubu u “ I Remember You”. Gary-jev saborac iz benda  Saucerful Of Secrets, Lee Harris, svirao je lap steel gitaru u pesmi “ A Rumour Of You”. 

Autor svih pesama na albumu “Insolo”  je  Gary Kemp.Producirali su ga i smiksali: Gary Kemp & Toby Chapman, osim  “Ahead of the Game”, koju je miksovao je  Mark ‘Spike’ Stent, dok mu je asistent  bio  Matt Wolach.

Album je snimljen u studijima  RAK Studios  i Metropolis Studios, a mastering je uradio  Miles Showell u studiju  Abbey Road Studios.

Album “In Solo” će izaći 18.juna za kuću Columbia Records, na digitalnom, CD, LP i limitiranom LP formatu.

“Insolo” redosled pesama:

In Solo (6:23)
A Rumour of You (5:36)
Waiting for the Band (5:28)

Ahead of the Game (3:53)
I Remember You (3:47)

Too Much (4:15)
The Fastest Man In the World (4:29)

I am the Past (4:36)

The Feet of Mercury (3:32)
The Haunted (6:02)
Our Light (4:06)

 

Podeli ovaj tekst:
About Author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.