Svet

Sajam lajfstajla „Fesch’Markt“

U glavnom gradu Austrije se od 13. do 15. novembra održava 11. Sajam lajfstajla „Fesch’Markt“ u halama Otakrinške pivare. Ovaj vašar predstavljen je kao miks mode, dizajna, brze hrane i zabave.

Analiza posetilaca iz 2014. godine pokazuje da tipične posetioce „Fesch’Markt“-a povezuje posebna strast prema modi, umetnosti, dizajnu kao i snažna zainteresovanost za scenske i kulturne događaje. Oni imaju između 16 i 60 godina, urbani su, natprosečno obrazovani, željni kulturnih događaja, rado kupuju i imaju veliku kupovnu moć.

eaba4f70-bc03-4433-bcbc-c24a6fefad5b

Da bi se ispunile želje posetilaca ove godine je na najvećem omladinskom sajmu za dizajn i urbanu umetnost u ponudi i svet zimskih sportova sa bioskopom i odgovarajućim nostalgičnim skijaškim filmovima. Osim toga organizatori su pozvali i papirnu galanteriju kako bi posetioci na licu mesta mogli da upakuju tek kupljene božićne poklone.

Na ovom sajmu izlaže oko 200 izlagača od kojih neki dolaze iz inostranstva da bi ponudili proizvode koji nisu dostupni u Austriji. Konkurencija za izlagače je prilično velika, jer je svake godine broj prijavljenih oko hiljadu. Mesto dobijaju oni čija je roba napravljena sa ljubavlju, kreativnošću i još je pritom neobična. Od skora mesta su dostupna ne samo dizajnerima nego i zanatlijama, a važno je da na sajmu uvek učestvuju oni koji su publici već omiljeni i oni koji su novi i još nepoznati.

Pored svega ovoga na sajmu je u ponudi i gastronomska ponuda, novi trendovi poput keramičkih proizvoda i privremenih tetovaža, raspoloženje posetilaca podižu svirke džeza i bluza, a na žurkama nastupaju di-džejevi tokom trajanja sajma. Vrhunac sajma je kao i uvek žurka „Fête’Fesch“ koja se održava u subotu u znaku sedamdesetih godina.

Slika: © Arno Ebner

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.