Muzika Svet

Rag‘n’Bone Man sreće P!nk: Zajednički singl ‘Anywhere Away From Here’

Rag'n'Bone_Man_P!nk

Već izvesno vreme, Rag‘n’Bone Man najavljuje svoju saradnju sa američkom pevačicom i zvezdom,  P!nk , ona, takođe,  singl najavljuje putem svojih društvenih mreža, pa su fanovi ovih super zvezda jedva dočekali današnji petak i izlazak zajedničkog singla ‘Anywhere Away From Here’ . Ova pesma će se naći na nadolazećem albumu Rag ‘n’Bone Man,  ‘Life By Misadventure’, koji će izaći 7.maja (Columbia). 

Rag’n’Bon je ovu pesmu napisao sa grupom saradnika koju čine: Ben Jackson-Cook,  Simon Aldred, Dan Priddy i Mark Crew, a pesma govori o neprilagođenosti: “. “When the lights go up/ I don’t think I told you… That I feel out of place,” peva RNBM. “Pull me underground/ Don’t know if you notice/ Sometimes I close my eyes and dream of somewhere else.”

O pesmi Rag’n’Bone Man kaže:

“Ova pesma govori o  iskrenoj  želji koja se javi kada poželimo da pobegnemo  iz neprijatne situacije, o ranjivosti sa kojom se svi suočavamo. Prava je čast imati P!nk u ovoj pesmi, drago mi je da je pristala da bude deo nje”.

P!nk takođe ne štedi komplimente: 

“Prvi put  sam srela Rag’n’Bone Man-a u Evropi 2017, kratko nakon što sam čula i odmah se zaljubila  u pesmu “Human” i njegov divan glas. Kada smo se upoznali, shvatila sam da je on divan i kao osoba.Ot tada sam znala da želim da sarađujem sa njim. . ‘Anywhere Away From Here’ nije mogla biti bolja pesma za nas, da je zajedno otpevamo. Počastvovana sam što sam deo ove saradnje”.

Reditelj spota . ‘Anywhere Away From Here’ je  Joe Connor (The Rolling Stones, Coldplay, Sam Smith), video je snimljen u pozorištu The Duke Of York’s Theatre, u srcu londonskog  West Enda, a u njemu se sudaraju lepota divlje prirode sa snažnom izvedbom  umetnika prepoznatljivih moćnih vokala. 

Probojni debi album Rag’n’Bone Man, „Human“(2017,) doživeo je fenomenalan uspeh u Velikoj Britaniji, ali i u svetu. Četvorostruki platinasti tiraž albuma opravdale su prestižne  muzićke nagrade, pre svega BRIT i Ivor Novello. „Human“ je za samo nedelju dana od izlaska zaseo na mesto #1 britanske top liste. 

Znajući da je takav uspeh teško pratiti, Rag’N’Bone Man je zaboravio na sva pisana pravila i odlučio da ode u Nešvil. Tamo je zabeležio ono što će postati „Život u nesreći“, naslov njegovog novog albuma. U Englesku se vratio neposredno pred prvo izbijanje pandemije.

Iako doza teškog bluza ali i soula i dalje živi u nekim melodijama, većina pesama sa novog albuma predstavlja veliki korak napred u njegovom umetničkom, kompozitorskom i pevačkom životu, a svakim novim dahom sposoban je da izrazi  i pokaže ogromnu količinu topline i osećanja.

Glavninu albuma producirao je Mike Elizondo, (Eminem, 50 Cent, Fiona Apple, Alanis Morissette), Grammy nagradom ovenčani producent i multi-instrumentalista. Album je snimljen u njegovom studiju u  Nešvilu.

Namenski, pesme su snimane  „naživo“ –  sav zvuk je stvaran i 100% ljudski. Dugogodišnji saradnici Rag’N’Bone Man-a i ovde su značajno zastupljeni: 

Ben Jackson-Cook (osim što svira klavijature, učestvovao i kao ko-autor kompozicija, ali i ko-producent); Bill Banwell (basista koji je takođe učestvovao u komponovanju pesama); Desri Ramus (pomoćni vokali). Ovoj ekipi pridružili su se bubnjar Daru Jones (svirao na albumu Jacka White-„Lazaretto“) kao i gitaristkinja Wendy Melvoin, koja je sa svojih 19 godina postala ćlan grupe Prince and The Revolution. Zajedno, ovi muzičari su napravili neposredan, radostan album, nešto previše retko u vremenu autotjuna i bezbrojnih nasnimavanja. Jedna pesma je čak snimljena u Rorijevoj garaži.

Imali smo dovoljno vremena da se saživimo sa pesmama”, objašnjava Rag’N’Bone Man, „Prečesto mi se ranije dešavalo da pesmu otpevam za jedan dan, jer nije bilo vremena da se na nju vraćamo kasnije. Ovako, bilo je mnogo lakše uneti prave emocije u muziku.“

“Life By Misandventure”  savršeni je lek za ova vremena. Album koji ima dubinu i dušu, koji govori o odrastanju i kretanju napred. Uživajte u ovom putovanju.

Naša publika je imala posebnu privilegiju da gleda i sluša Rag’N’Bone Man-a uživo, 2018. godine na Exit Festivalu gde je bio jedan od vodećih izvođača te godine.

‘Life By Misadventure’ – redosled pesama:

 1. Fireflies
 2. Breath In Me 
 3. Fall In Love Again 
 4. Talking To Myself 
 5. Anywhere Away From Here
 6. Alone 
 7. Crossfire
 8. All You Ever Wanted
 9. Changing of the Guard 
 10. Somewhere Along The Way 
 11. Time Will Only Tell
 12. Lightyears
 13. Party’s Over
 14. Old Habits 

https://www.ragnboneman.com/ 

Izvor: Tatjana Krsmanović, Menart d.o.o

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.